Haberler

Haniye'ye dua eden Mescid-i Aksa imamına gözaltı! İsrail polisi evine baskın düzenledi

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail, İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için cuma hutbesinde dua eden Mescid-i Aksa imam hatibi Şeyh İkrime Sabri hakkında soruşturma başlattı. Sabri, İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

İsrail polisi, İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye cuma hutbesinde dua eden Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi (85) işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evinde gözaltına aldı.

ÇOK SAYIDA POLİSLE EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Şeyh İkrime Sabri'nin bir aile üyesi, İsrail polisinin çok sayıda birlik ve sivil polisle işgal altındaki Doğu Kudüs'teki evine gelerek Mescid-i Aksa İmam Hatibi'ni gözaltına aldığı bilgisini paylaştı. İsrail polisi de yaptığı yazılı açıklamada, Şeyh İkrime Sabri'nin evinden alınarak ifadesinin alınması için bölge mahkemesine götürüldüğünü duyurdu. İsrail, cuma hutbesinde Heniyye'ye dua eden Mescid-i Aksa İmam Hatibi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Haniye'ye dua eden Mescid-i Aksa imamına gözaltı! İsrail polisi evine baskın düzenledi

Aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şeyh İkrime Sabri hakkında başlatılan soruşturmaya destek verdiğini belirtmişti.

İçişleri Bakanı Moshe Arbel de Şeyh İkrime Sabri'nin Doğu Kudüs'teki "oturum izninin" (ikamet izni) iptal edilerek şehirden çıkarılmasının planlandığını açıklamıştı. Arbel, Başsavcı Gali Baharav-Miara'ya gönderdiği mektupta Sabri'nin "oturum iznini" iptal etmeyi planladığını iletmişti.

Haniye'ye dua eden Mescid-i Aksa imamına gözaltı! İsrail polisi evine baskın düzenledi

İsrail makamları, son yıllarda Şeyh İkrime Sabri'yi birçok kez gözaltına almış, soruşturmaya tabi tutmuş, Mescid-i Aksa'ya girişine engel getirmiş ve yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te kalıcı oturum statüsündeki Filistinlilerin oturumunu iptal ederek onları işgal altındaki Batı Şeria'ya gitmeye zorluyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Heniyye İsmail Haniye Doğu Kudüs Politika Güncel İsrail İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Billy gates:

AMPULLAMİNNASİYONİZM

Yanıtla12020
Serkan Kaplan:

Bili hayırdır her yorumda ampullü bir şeyler diyorsun. Kötü bir anın mı oldu ampulle. Biri ampulle bir şey mi yaptı sana? nedir bu ampul korkun, telaşın. Kendine dikkat et. Canın yanarsa haber ver bize.

854
Billy gates:

ANNIYAN ANLIYO BENİ

372
GALATASARAY null:

KAFİRLER İSTEMESE DE CENABI ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR

531
Halil Yarbaşı:

Billy her şey lehinize gibi görünsede size yakında çok büyük bir sübrizimiz olacak

120
Canım Türkiyem:

Haniyeye değil haniye için ALLAHA DUA eden. Kavramları öğrenin gazeteci arkadaş

Yanıtla433
dikduran adam:

GÖZÜMÜZÜN ALTINDASIN ŞSRAİL DİKKAT ET Bİ GECE ANSIZIN ORDAYIZ

Yanıtla1422
İbrahim Demirel:

Bebek katilleri, güçleri bebeklere, çocuklara, yaşlı ihtiyarlara ve kadınlara yetiyor.

Yanıtla114
masteng aston:

Erbas gibi kilicla meydan okusaydi bunlar olmazdi

Yanıtla110
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title