Haberler

Bir anda gökyüzünde beliren İsrail savaş uçaklarını gören Lübnanlılar büyük şok yaşadı

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail savaş uçakları Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta alçak uçuş yaptı. Uçakların neden olduğu sonik patlama nedeniyle Beyrut'un güneyinde Dahiye'deki bazı evlerin camlarının kırıldı.

Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait savaş uçakları Beyrut semalarında alçak uçuş yapıp ses duvarını aşarak sonik patlamaya neden oldu.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın 17.00'de yapacağı konuşmadan önce Beyrut semaları üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.

EVLERİN CAMLARI KIRILDI

Alçak uçuşun ardından ses duvarını aşan savaş uçakları 2 defa art arda sonik patlama gerçekleştirdi. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de bazı evlerin camlarının kırıldığı belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Beyrut'ta vatandaşların sonik patlama gerçekleştiren savaş uçaklarını çıplak gözle görebildiği belirtildi.

HİZBULLAH SİHA'LARLA İSRAİL'İ VURDU

Öte yandan gün içinde Hizbullah, İsrail'in Akka şehri ve birçok İsrail yerleşimini kamikaze silahlı insansız hava aracı (SİHA) sürüsüyle vurdu. Hizbullah, Telegram hesabından Akka'daki Golani Tugayı Karargahı ile bir diğer üssü tam isabet ile hedef aldığını kaydetti. Bölgeden servis edilen görüntülerde droneların İsrail caddelerinde seyir halinde olduğu ve patlama sesleri geldiği anlar yer aldı.

DEMİR KUBBE FÜZESİ 2 KİŞİYİ YARALADI

Diğer taraftan İsrail ordusu ise, Lübnan Hizbullahı'nın düzenlediği saldırı sonrası yaralandığı duyurulan 2 kişinin, Hizbullah SİHA'sıyla değil demir kubbe füzesinin isabet etmesi sonucu yara aldıklarını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Hasan Nasrallah Güvenlik beyrut Lübnan İsrail Güncel Dünya Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Spectrum:

Uçakları indirebilecek bir tehcizat yokmu?

Yanıtla22213
Doğrucu:

Ekmek alacak durumları varmı diye sorsana önce

018
Mülayim sert:

Ne İsrail ne Hamas bizi ilgilendirmiyor ülkemizin sorunları bize yeter ülkeyi yönetenler önce şu ekonomiyi düzeltsin geçim sıkıntısına çözüm bulsun

Yanıtla106125
Emre Yiğit:

beğenmeyen 29 kişi neyi beğenmediniz acaba adam gayet doğru söylemiş bizene milletin şeyinden önce bizim kendimizi düşünmemiz gerekiyor. he çok bayılıyorsanız Arap ülkelerine buyrun kapı orada

2117
Anty-Partizan:

Hava Sahasi Ihlali Ise Neden Dusurmuyorlar ?

Yanıtla19157
minor:

Dusurecek gucleri yokta ondan

120
mesut güneş:

Lübnan kendisine hava savunma sistemi neden tedarik etmez hayret

Yanıtla15144
bekir yapici:

lübnan yillar önce gelismis cagdas modern ve her dinden insanin huzur icinde yasadigi bir ülkeydi simdi ic savas var yillardir insanlar birbirini hic ugruna kime neye hizmet ettigini bilmeden öldürüyor ülke harap vaziyette ekonomi cökmüs halk yari ac,ürdünde durumlar yillar önce bu gün bizde oldugu gibi basladi yani önce insanlar din mezhep siyaset politika üzerinden ayristirildi o lüks binalar araclar huzurlu yasam gitti yerine sefalet ölüm geldi simdi israil ve abd temizlige hazirlaniyor.

015
charlest blough:

Sanki Türkiye'nin varmış gibi konuşma. Ona bakarsan Erdoğan'a göre uzaya da çıktık??????

51
Temas Kesintisi:

Hava savunma sistemi pahallı olur bir. Düşman tarafından yok edilirse.. kötü olur iki. En iyi çözüm.. doğruca gizlenmek. Onların ISI radarı da var. Doğruca gizlenmek lazım. Hiç kimse ölmemeli. Ne kendin nede düşman.

41
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title