Haberler

İsrail savaş uçakları Lübnan'ı vurdu! Çok sayıda ölü var

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim yeniden tırmandı. İsrail'e ait savaş uçakları Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda biri çocuk 8 kişi hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda biri çocuk 8 kişi yaşamını yitirdi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail, Lübnan'ın güneyinde yer alan Tire kentindeki Tayr Harfa beldesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan'ın güneyindeki Hamadiye otoyolunda bir aracı hedef alan İsrail saldırısında ise 1 kişi öldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı da İsrail ordusunun, ülkenin güneyindeki Ayta el-Cebel beldesine düzenlediği hava saldırısında biri 7 yaşında çocuk olmak üzere 2 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İSRAİL-LÜBNAN SINIRI HAREKETLİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu yaşanan can kayıplarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 8 Ekim 2023 - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında İsrail'in Lübnan topraklarına düzenlediği saldırılarda 564 kişinin öldüğü, bin 848 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ölenlerin yüzde 93'ünün Lübnan vatandaşı olduğu ifade edildi.

İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan'da 110 bin 99 kişinin de yerinden edildiği aktarıldı. İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında sınır hattında 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Güvenlik Güncel Lübnan İsrail Dünya Çocuk Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (40)

Zebra 21:

Kahrol İsrail

Yanıtla29323
Mehmet Sarı:

yaşşşa be israil akşam akşam moralimizi yerine getirdin :D

587
Abdullah KARAMAN:

öyle demek ile olmuyor maalesef. Kutsal kitabımız oku dedi biz onu duvara astık ve sadece baktık. adamlar inanmalarına rağmen okudular çözdüler ve geliştiler. biz ise sadece ne mutlu türküm diyene dedik.

1337
Deniz Bakırtaş:

Bu yanıtı beğenmeyenlerin kanı nerde bozulmuş acaba

1715
Mehmet YILMAZ:

Müthiş bir tepki. Bravo, ayakta alkışlıyorum bu zihniyeti….

1613
Birşey demedimki:

USA uçak gemisi körfeze ulaştı. Şenlik başlıyor..

1012
Rıdvan Doğan:

İsrail durmaz. Onu durduracak güç ancak birlik olunarak durdurulabilir. Çünkü sadece israille savasilmayacak. Abd ile de savasilacak

Yanıtla18236
Mehmet Sarı:

HADİ GİT BİRLİK OL SENDE NE DURUYON MUAHAHAHAH

268
Erkan Kaya:

Sen niye duruyon ozmn koş koş

146
Ali Tokgönül:

Yahu Hizbullah , zararın kendi halkına oluyor . Başka bir yol denemeyi düşünüyor musun ? Bak Hizbullah sen birilerine çomak sokuyorsun ama olan senin halkına oluyor . Amaaan ne haliniz varsa görün .

Yanıtla7063
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title