Haberler

İşsizken Girişimciliğiyle Bölgenin Umut Oldu

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çilek tarlasında çalışan işçiler Kadınların çilek toplaması Girişimci Abdurrahman Aydoğan ile röportaj Çileklerin satışa hazır hale getirilmesi Çilek detayları İşsizken girişimciliğiyle bölgenin umut oldu Kahramanmaraş'ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlarken işten ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kalan girişimci, kurduğu çilek bahçesiyle hem 100 ailenin umudu oldu hem de bölgenin kaderini değiştirdi Girişimci Aydoğan: "Beş dönüm araziyle bizimle dalga geçenlerin hepsinin en az 10 dönüm çilek bahçesi var. Yani tarlalarda en az 100 aile ekmek yiyor" İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ancak işten ayrılarak bir süre işsiz kalan girişimci, aldığı destekler sayesinde kurduğu çilek bahçesiyle hem bölgenin hem de 100 ailenin umudu oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çilek tarlasında çalışan işçiler

Kadınların çilek toplaması

Girişimci Abdurrahman Aydoğan ile röportaj

Çileklerin satışa hazır hale getirilmesi

Çilek detayları

İşsizken girişimciliğiyle bölgenin umut oldu

Kahramanmaraş'ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlarken işten ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kalan girişimci, kurduğu çilek bahçesiyle hem 100 ailenin umudu oldu hem de bölgenin kaderini değiştirdi

Girişimci Aydoğan:

"Beş dönüm araziyle bizimle dalga geçenlerin hepsinin en az 10 dönüm çilek bahçesi var. Yani tarlalarda en az 100 aile ekmek yiyor"

İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'ta inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ancak işten ayrılarak bir süre işsiz kalan girişimci, aldığı destekler sayesinde kurduğu çilek bahçesiyle hem bölgenin hem de 100 ailenin umudu oldu.

Onikişubat ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Abdurrahman Aydoğan, 2006 yılına kadar inşaatlarda soğuk demir ve kalıpçılık yaparak geçimini sağladı. Daha sonra bir beyaz eşya firmasında tezgahtar olarak çalışıp emeğinin karşılığını alamadığı gerekçesiyle ayrılan Aydoğan, azmi ve devlet desteğiyle başarılı girişimcilik hikayesine imza attı.

İşten ayrıldıktan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne giderek tarımla uğraşmak istediğini ileten Aydoğan, görevlilerin kendisine çilek ve böğürtlen üretimi gibi projeler sunması üzerine, çilek yetiştirme fikriyle girişimlerine başladı.

Kahramanmaraş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ederek aldığı 15 bin lira değerinde malzeme desteğiyle çilek yetiştiriciliğine başlayan Aydoğan, hem civarındaki 100 aileye yeni bir iş kapısı araladı hem de bölgenin kaderini değiştirdi.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç iş deneyiminden sonra bir süre işsiz kaldığını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki görevli mühendislere, üretim yapmak istediğini söylediğini aktardı. Mühendislerin kendine sunduğu çilek ve böğürtlen üretimi projesiyle girişimciliğe başladığını kaydeden Aydoğan, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu'nun da desteğiyle güzel işler yaptığını söyledi.

Yanında 15 aile çalışıyor

Devletten 12 bin lira malzeme desteği alarak çilek üretimine başladığını anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

"İşten ayrılmışım, 5 kuruş paramız yok. Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu'nun yanına gittim. Malzeme için destek istedim. Mustafa Valimiz de sağ olsun 'Madem canla başla bu işle uğraşıyorsunuz ben size kefilim' dedi ve gerekli yerlere talimat verdi. Öylece 2008 başında 5 dekarlık alana çilek bahçemizi kurup işe başladık. 12 bin lira malzeme teşvik verdiler. 5 dönümü çok zor şartlar altında kurduk. Çok zorlandık ama valiliğin desteği çok iyi geldi."

Aydoğan, 5 dönümlük bahçeyi kurdukları ilk yılda bölge topraklarında görülmemiş parayı kazandıklarını, sonra işi ağabeyiyle daha da büyütmeye karar verdiklerini belirtti. Beş dönümle başladıkları araziyi 25 dönüme çıkarttıklarını anlatan Aydoğan, şimdi çok ciddi gelirler elde ettikleri gibi yanlarında 15 ailenin çalıştığını söyledi.

Abdurrahman Aydoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize bu desteğin verilmesiyle bir anlamda mahallenin de kaderi değişti. Düşünün ben 5 dönümle işe başlamıştım. Şimdi mahallede kurulu çilek tesisleri 200 dönümün üzerine çıktı. Aslında bu işe başladığımızda bizimle dalga geçenler oldu. Beş dönüm araziyle bizimle dalga geçenlerin hepsinin en az 10 dönüm çilek bahçesi var. Yani tarlalarda en az 100 aile ekmek yiyor. Bizim başlattığımız kıvılcımla bölgemize çok güzel bir girdi oldu çilek. Çok ciddi gelirler elde ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Aydoğan Suçatı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title