Haberler

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden "İstanbullu Olmak" Semineri

Abone Ol

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen "İstanbullu Olmak" seminerinde şehir, farklı açılardan incelendi İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen "İstanbullu Olmak" seminerinde şehir, farklı açılardan incelendi İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen "İstanbullu Olmak" seminerinde şehir, farklı açılardan incelendi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler öğrencileri, İstanbul'a göç eden insanların hikayelerini, göçün yarattığı sosyolojik sonuçları ve "İstanbul'a aidiyet" kavramını irdelemek amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde bir seminer düzenledi.

-"İSTANBULLU OLMAK, BİR KAVRAMDIR"-

Betül Mardin'in açılış konuşmasını yaptığı seminerde, Prof. Dr. Nurhan Atasoy İstanbul'un kültürel yapısını ve geçmişini, gazeteci-yazar Murat Bardakçı ise İstanbul tarihini ele aldı. Göçü kavramsal olarak aktaran Prof. Dr. Özcan Köknel, "Kavramlar, içinde bulunduğumuz ortamdan kaynaklanır. İstanbullu olmak, bu yüzden bir kavramdır" dedi.

Seminerin ikinci kısmında Musevi Türk Cemaati Hahambaşısı Genel Sekreteri Yusuf Altuntaş, eski İstanbulluların canlı anılarını anlatırken, Mimar Erhan İşözen şehrin mimari yapısı hakkında bilgi verdi. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ise "Kendi güzelliğinin kurbanı olan şehrim İstanbul" başlıklı konuşmasında, "İstanbul yüzüne kezzap atılmış talihsiz güzel, İstanbul, matruşka gibi içinden daha kötü kokular çıkan bir şehir olmuştur ve benim asıl sorum göç değil, göç edenin niyetidir" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Lami Bertan Tokuzlu da göçü, hukuksal açıdan ve insan hakları bağlamında irdeleyerek seminerin kapanış konuşmasını yaptı.

Seminerde İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin çektiği "İstanbul" fotoğrafları ziyaretçilerin beğenisini topladı. Ara Güler'in fotoğraflarının da gösterildiği seminerde, Antik A.Ş.'nin koleksiyonundan "Antoine Ignace Melling"e ait gravür, ODEON'nun arşivinden eski plaklar sergilendi. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi yayınlarının da katkılarıyla İstanbul ve göçe dair kitaplar davetlilerin beğenisine sunuldu. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title