Haberler

İstanbul'da Son 21 Yılda, 6 Helikopter Düştü

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içine düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6'ncı helikopter oldu.

İstanbul'da son 21 yılda düşen helikopterlerin sayısı 6 oldu. Yaşanan acı olaylarda, çok sayıda askerimiz şehit oldu, sivil vatandaşlar yaşamını yitirdi.

İstanbul'da 21 Yılda Düşen Helikopter Sayısı 6 Oldu

İŞTE YAŞANAN HELİKOPTER KAZALARI

- İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6'ncı helikopter oldu. İstanbul'da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuştu.

- 6 Eylül 2018 - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

- 10 Mart 2017 - İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

- 20 Mayıs 2011 - Beykoz'da içinde 3'ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz'a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2'si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

- 3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Helikopter Çekmeköy İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

ESNAF:

YETER BE KARDEŞİM 6 KEZ NE DEMEK HAYAT ULAN UÇURMA ARTIK YAZIK UÇAKDADA AYNI İŞİ YAPTINIZ GENE CAN GİTTİ SONUNDA AKILLANDINIZ KALDIRTINIZ YAZIK BE AKILANMIYORUZ CAN GİDECEK ÖYLE AKILANIYORUZ MALESEF

Yanıtla05
gerçek:

akşam akşam helikopterin orada işi ne?

Yanıtla14
Bir fikir:

Arabalardaki gibi tehlike anında kullanılmak üzere; yanmayan malzemeden hava yastığı gibi daha geliştirilmiş bir sistem yapılamaz mı? helikopterler için. O zaman bu gibi düşüşlerde sanırım can kaybı olmayabilir. İlgililere duyurulur. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Yanıtla13
Mekanları cennet olsun:

50-60 yıllık helikopter. Ne bekliyoruz ki. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla04
MERDA:

MSB 20 25 YAŞ ARASI DOLDURUYOR ÇOLUK ÇOCUK 2 YILLIK HİÇ BİR MESLEKİ BİRİKİMİ OLMAYAN TEKNİSYEN AD ALTINDA 2 YILLIK YÜKSEK ÖĞRETİM MEZUNU NE GÖRÜYOR SIFIR KOCA BİR SIFIR MESLEK YÖNÜNDEN BİRİKİM YOK BİLGİ KAGIT ÜZERİNDE SADECE EĞİTİM DEN ZİYADE TECRÜBE SIFIR. TAKIM TAKLAVAT NEDİR BİLMİYOR PİYASADA MEKANİK TECRÜBEYLE DONANIMLİ İŞ TE PİŞMİŞ BAKIMCI MEKANİKÇİ ALIMI YOK MSB NİN UÇAKLARI BU YÜZDEN 3 AYDA BİR DÜŞÜYOR UCAGADA YAZIK GÜNAH ŞEHİDEDE YAZIK GÜNAH AİLELERİNİDE YAZIK GÜNAH .

Yanıtla31
şk:

askeriyede fetocüler temizlenmeden bu kazalar çok olur

Yanıtla21
ESNAF:

bence siyasi ayağından başlasak kökünden hallederiz. . . .

03
çınarlar altında yatar uyur oğlu:

helikopter olsun uçak olsun şehir üstlerinden geçişi yasaklanmalı yoksa çok can kayıları yaşanır en azından deniz üstlerinden gitsinler ve sahil kenarlarına iniş pistleri yapılsın en azından kesinlikle helikopterlere uygulansın tar tur tar tur hemde kafa şişirmezler hemde risk en aza iner

Yanıtla21
Yorumsuz:

Derin analiz yapilsin o helikoterlerin icinde gizli bir cihaz var o cihaz dis ülkeden agri helikopterimizi düsürebilir

Yanıtla11
Çok doğru:

Eğitim uçuşlarını arazide ormanlık alanda yapılsa daha iyi olur 2. Defa şehir içine düştü mekanları cennet olsun

Yanıtla01
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title