Haberler

İstanbul'da 5 Bin Taksici Tasfiye Edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Büyükşehir belediyesinin taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istediği uygulama kapsamında, 5 bin taksici meslekten uzaklaştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl başlattığı, taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istenmesi uygulaması kapsamında, 5 bin taksicinin meslekten uzaklaştırıldığı bildirildi.

Geçen yıla kadar adli sicil kaydı istenmediği için, hırsızlık, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlardan haklarında işlem bulunanların ya da madde bağımlısı olanların bile kolaylıkla taksi şoförü olması ve bu nedenle müşterilerin büyük sıkıntı yaşaması üzerine, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ortak bir çalışma başlattı.

UYGULAMA GEÇEN YIL START ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl hayata geçirdiği uygulamaya göre, çalışma ruhsatı verilmesi için taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istenmesi şartı getirildi.

İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın uygulanmasının ardından müşteri şikayetlerinin değiştiğini söyledi. Uygulamanın müşteri memnuniyetini artırdığını vurgulayan Uğur, "Müşterilerimize, 'beyefendi taksicilik' geri gelinceye kadar çalışacağımıza söz verdik. Göreve geldiğimiz günlerde taksicilik, itibarını ve müşterilerin güvenini yitirmişti. Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşme ve çalışmalar neticesinde projeler ürettik. Projelerimizle müşterilerimizin özlemiş olduğu 'beyefendi taksicilik' anlayışını İstanbullu halkımızla buluşturmak istedik" diye konuştu.

"MADDE BAĞIMLILARI BİLE TAKSİCİ OLUYOR"

Taksiciliğin zaman içerisinde günübirlik bir iş olarak görülmeye başlandığını belirten İTEO Başkanı Uğur, "Mesleğimiz öyle bir hale gelmişti ki madde bağımlıları bile taksici olabiliyordu" dedi.

Göreve geldiklerinde hemen odaya ait bir şikayet ve öneri hattı kurduğunu anlatan Uğur, böylece müşterilerden gelen şikayetleri incelemeye alarak değerlendirdiklerini söyledi.

Şikayetlerin sonucunu değerlendirdiklerinde, "ürkütücü bir sonuçla" karşılaştıklarını dile getiren Uğur, şöyle devam etti:

"TAKSİCİ PROFİLİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİK"

"Şikayetlerin yüzde 25'i tırnakçılık', 'müşteriye sahte para verme' ve 'dolandırıcılıkla' ilgiliyken, yüzde 35'inin ise müşteriye kötü davranma şeklinde olduğunu gördük. Bunun üzerine taksici profilinin değişmesi gerektiğine karar vererek projelerimizi hazırladık ve belediyeye başvurduk. Bizlere daima yardımcı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksicilik yapacak kişilerden sabıka kaydı alınmasını zorunlu hale getirdi. Bu sayede yüz kızartıcı suçlara sahip kişiler bu meslekten uzaklaştırıldı."

Kararın ardından, yaklaşık 5 bin kişinin, adli sicil kaydı zorunluluğu sebebiyle meslekten tasfiye edildiğini kaydeden Uğur, "Son bir yıl içerisinde İTEO'ya gelen 2 bin 728 şikayet içerisinde, 'tırnakçılık', 'müşteriye sahte para verme' ve 'dolandırıcılık' gibi adi suçlara yönelik hiç şikayet almadık. Müşteriye kötü davranma şikayetleri ise yüzde 2'ye kadar indi. Müşterilerin memnuniyeti arttı.  Artık teşekkür mesajları alıyoruz. Şikayetlerin yüzde 85'ini ise taksicilerin kısa mesafe için müşteri almaması oluşturuyor. Bunu da en kısa zamanda çözeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yahya Uğur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title