Haberler

İstanbul'da İftar Saat Kaçta? İstanbul Ramazan İmsakiyesi 2019

Güncelleme:
Abone Ol

Ramazan ayı geldi, oruçlar tutulmaya başladı. Bugün Ramazan'ın 3. günü ve iftara saatler kaldı. Yavaş yavaş acıkmaya başlanıldı. İstanbul'da yaşayanlar bugün İstanbul'da iftar saat kaçta diye merak ediyor. Peki bugün Ramazan imsakiyesine göre İstanbul 'da iftar saat kaçta olacak?

Müslümanlar için önem arz eden Ramazan ayının gelmesiyle oruçlar tutulmaya başladı. Bugün Ramazan'ın 3. günü ve iftar vaktine saatler kaldı. İstanbul'da yaşayan Müslümanlar öğlen saatleri yaklaşınca İstanbul için iftar saatlerini merak edip internette araştırmaya başladı. Peki Ramazan imsakiyesine göre bugün İstanbul'da iftar saat kaçta olacak? Oruçlar İstanbul'da ne zaman açılacak?

İSTANBUL'DA BUGÜN İFTAR SAAT KAÇTA?

Bugün Ramazan ayının 3. günü ve Ramazan imsakiyesine göre saat 20.08 olarak belirtildi.

RAMAZAN'DA HANGİ TESBİHLER ÇEKİLİR?

Ramazan'ın 1 ila 10. günleri arasında Ya Erhamerrahimin (Ey iman edenlerin en merhametlisi), 11 ila 20. günleri arasında Ya Gaffarez Zünüb (Ey günahları bağışlayan), 21 ila 30. günleri arasında Ya Atikarrikab (Ey iyileri koruyan) tesbihleri çekilebilir.

Bu tesbihlerin dışında La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym, Cezallahü anna Muhammeden sallallahü Teala Aleyhi ve sellem ma hüve ehlül salavatı, Estağfirullahel Aziyme ve etübü leyh istiğfarı, Subhanallahi vebihamdihi Subhanellahil Aziym tesbihi, Allah tesbihi, La İlahe İllallah kelime-i tevhidi, Ya hayyü ya kayyüm tesbihi, La İlahe İllallah tesbihi, Estağfirullahel el azim (Ey yüce Allah'ım senden af diliyoruz) tesbihi, Subhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber (Sen bütün eksik ve kusurlardan münezzehsin. Bütün hamd-ü senalar sanadır) tesbihi, Allahummerham ümmete Muhammed (Allah'ım ümmeti Muhammede merhamet eyle) tesbihi, Allahummağfir ummete Muhammed (Allah'ım ümmeti Muhammedi affeyle) tesbihi, Hasbunallahu ve nimel vekil (Allah bana yeter, O ne güzel vekildir) tesbihleri çekilebilir.

Bunların dışında Allahumme inneke afuvvun, tuhibbul afve, fa' fu anna (Allah'ım affedicisin, affı seversin, bizleri de affeyle) tesbihi, Rabbigfir verham ve ente hayrur rahimin (Rabbim affet ve merhamet et, sen affedenlerin en hayırlısısın) tesbihi, Allahummesrah sudurena ilel imani vel İslam (Allah'ım dünya üzerindeki bütün insanların kalbini iman ve İslam' a aç) tesbihi, Allahumme einni ala zikrike ve şukrike ve husnu ibadetik (Allah'ım seni zikretmede, sana şükretmede ve sana güzel ibadet etmede bana yardım et) tesbihleri çekilebilir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title