Haberler

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir bina çöktü. Enkaz altında kalanlar olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sırasında enkazdan 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı. 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı, binanın deniz kumuyla yapıldığının tespit edildiğini ve 1.5 katın da kaçak çıkıldığını açıkladı.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan bir bina saat 08.40 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çöktü.

OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 3 katlı bir binanın çöktüğü ve içinde bazı vatandaşların enkaz altında kaldığı belirtildi.

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

8 KİŞİ YARALI ÇIKARILDI

Çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen belediye otobüsünde de hasar oluştu. Olay sonrası bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri enkazdan 8 kişiyi yaralı olarak çıkardı.

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, enkazda 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

BAKAN ÖZHASEKİ: 1.5 KAT KAÇAK ÇIKILMIŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çöken binaya 1,5 katın kaçak çıkıldığını belirterek binanın yapımında deniz kumu kullanıldığının tespit edildiğini söyledi. Özhaseki, "Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çöken binayla ilgili İstanbul Valiliği açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir."

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İBB Başkanı İmamoğlu, Küçükçekmece'deki çöken binaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu'nun açıklaması şöyle; "Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun."

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

BAKAN KOCA: 15 AMBULANS VE 5 UMKE TİMİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili açıklamasında "Bu sabah İstanbul Küçükçekmece'de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

AFAD: ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

AFAD'dan yapılan açıklamada da "Bugün, saat 08:41'de Küçükçekmece ilçesi Kartepe mahallesinde 3 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisi alınmıştır.

Olay yerine #AFAD, İtfaiye, 112 Acil, UMKE ve Emniyet Ekiplerinden; 68 personel 9 araç 12 ambulans hızla sevk edilmiştir. 7 vatandaşımız enkaz altından çıkarılmış; ilk tedavilerinin ardından hastaneye sevk edilmiştir.

Enkaz altında kalan 2 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından aralıksız devam etmektedir. Yaralı vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Küçükçekmece İstanbul İtfaiye Güncel AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (48)

Murat Celik:

Ekrem amca çalışıyor eski binalar yıkacak yenilerini dikecek

Yanıtla232133
Malatyam44:

çok beklersiniz adam içmeden ayilirsa bir ara yapar

221170
semson 12:

özgür özel namaza başlayacak gibi Ekrem ve hahsum sanki yeni meyhaneden çıkmışlar

11581
masteng aston:

Murat saraya kulluk secde artik yasam tarzin olmus

4785
Vatandaşın biri:

MALatya sizinkiler beş vakit namaz kılıyordu niye yapmamışlar 20 yıldır sordun mu bunu kendine? İdrak edebilecek misin? MALatyalı seni. Adının Hakkını veriyorsun.

2755
Turbo Levent:

KALİTE ORTADOĞU YAŞAM YEME İÇME ŞARTLARI AFRİKA GERİ KALAN DURUMDA BU İŞTE

723
Özcan Özcan:

murti faho başkan seni kaç paraya tuttu?

14
Es Es:

Devletin yapamadığını ekremmi yapcak?

31
Volkan Acar:

Çok geçmiş olsun. İnşallah ölü yoktur. Bakalım hangi belediye hangi belediyeyi suçlayacak. Tek yaptığımız şey birbirimizi suçlamak.. önlem yok tedbir yok. İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum

Yanıtla6182
SFs Karaca:

devlet birşey yapamıyor belediye mi yapacak normalleştirmek istemiyorum ama bizim siyasetçilere kaldığı için akp chp si farketmez sağlam konutları cumhuriyetin 200. yılında tamamlarlar belki 2 özür kameraya üzgün pozlar 1-2 hafta deprem bölgesinde takılmacalar ara ara ziyaret hadi yallah sonra klasik türkiye siyasileri

3160
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title