Haberler

"İstanbul Merkezli Kumar Operasyonu" Davası

Abone Ol

"Ergenekon" davasının tutuksuz, Susurluk davasının hükümlü sanıklarından Sami Hoştan ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 65 sanığın, "örgüt kurmak-yönetmek", "yağma", "kumar oynatmak" ve "rüşvet vermek" gibi suçlardan 2 ile 454...

"Ergenekon" davasının tutuksuz, Susurluk davasının hükümlü sanıklarından Sami Hoştan ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 65 sanığın, "örgüt kurmak-yönetmek", "yağma", "kumar oynatmak" ve "rüşvet vermek" gibi suçlardan 2 ile 454 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, Sami Hoştan ve kardeşi Sedat Hoştan ile Ali Fevzi Bir'in de aralarında olduğu 12 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada 18 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Yalçın, dosya kapsamının geniş olduğunu ve duruşmanın 4 gün süreceğini belirterek, bu dört günde yargılamada aşama kaydetmek istediklerini ve avukatların cuma gününe kadar taleplerini hazırlamaları gerektiğini söyledi.

-Sami Hoştan'ın savunması-

Duruşmada ilk olarak savunma yapan tutuklu sanık Sami Hoştan, polis fezlekesinin iddianameye dönüştürüldüğünü ve haksız yere suçlandığını savundu.

Hoştan, gözaltı ve adliyeye sevk sürecinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polislerince kötü muameleye maruz kaldığını, ailesinin ve arkadaşlarının mağdur edildiğini öne sürdü. Gözaltına alındığı dönemde kanser tedavisi gördüğünü belirten Hoştan, hasta olduğu halde bazı polislerin kendisine kötü davrandığını söyledi.

Hoştan, adliyeye sevk edilirken kızına ve anne olan iki şüpheliye kelepçe takıldığını, adliye girişinde basının önünde otobüslerden indirilerek küçük düşürüldüklerini de kaydetti.

-"Kumar borçlarımı 'çek kırarak ödedim"-

"Benim yaşantım çete suçlamasına uymaz. Çete suçlarından nefret ederim" diyen Hoştan, suç dosyasındaki tapelerde kumarla ilgili konuşmalardan başka bir şey bulamayan polislerin ilgisiz kişileri müşteki yaptığını savundu.

Dinlemeye takılan telefon görüşmelerini anlatan ve bunların suç ihtiva etmediğini belirten Hoştan, daha önce legal kumarhaneleri bulunduğunu, 40 yılı aşkın süredir kumar oynayıp oynattığını, büyük servetler kaybettiğini, borçlarını kızının "çeklerini kırarak" ve gayrimenkullerini satarak ödediğini öne sürdü. Hoştan, kızı Ebru Hoştan'ın da kendisine üzüldüğünü ve borçlarından kurtarmak istemesi sonucu, polisler tarafından örgüt üyesi yapıldığını söyledi.

-"Kumar suçunun karşılığı para cezasıdır"-

Hayatı boyunca namusu ve şerefi için yaşadığını, kimselerden hakkı olmayan 5 kuruş dahi almadığını savunan Hoştan, iddianamede kendisine isnat edilen yağma suçlarını kabul etmedi.

Hoştan, şöyle devam etti:

"Polis tahsilatçıları dosyada müşteki göstermiş. Ben bu insanlara iddianamede belirtilen suçları işlesem ve polis de beni takip ediyorsa önlem alması gerekmez mi- Madem bu iddialar var, kimse hakkımda suç duyurusunda bulunmuş mudur- Bu insanları polis, organize şubede müşteki yapmıştır. Kumar oynamak ve oynatmak, kabahatler kanununa girer. Onun da karşılığı para cezasıdır, oynatanın da yeri mühürlenir. Bu dosyada örgüt üyesi olanların çoğu, yaşamlarında karakola dahi gitmemiştir. Örgüt yaratmak için polis bu insanların ailelerini perişan etmiştir."

Dava dosyasında müşteki olarak yer alan baba ve 2 oğlunun tescilli dolandırıcı olduklarını iddia eden Hoştan tahliyesini talep etti.

Duruşmada, öncelikli tutuklular olmak üzere sanıkların savunması alınıyor.

-İddianameden-

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Sami Hoştan'ın lideri olduğu suç örgütünün, 48 ayrı suç eyleminden toplam 1 milyon 632 bin 500 TL ile 218 bin dolar haksız kazanç elde ettiği ve örgütün Beşiktaş Etiler'de kumarhane işlettiği belirtiliyor.

İddianamede, suç örgütünün, "Ergenekon" davasının sanığı olan Sami Hoştan'ın ismini, kamuoyunda korkutucu güç olarak kullandığı ve Sedat Şahin ile Ziya Bandırmalıoğlu gibi tanınmış diğer suç örgütü liderleriyle ilişkili olduğu öne sürülüyor. Hoştan'ın suç örgütleri arasında çıkar çatışmalarından doğan anlaşmazlıkları giderdiği anlatılıyor.

Örgütün ikinci adamı olarak nitelendirilen Sami Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan'ın ise ağabeyi adına kumarhaneleri işlettiği ve kumar borçları nedeniyle kişilere karşı yağma suçunu işlediği belirtilen iddianemede, Sami Hoştan'ın,

"silahlı suç örgütü kurmak-yönetmek", "nitelikli yağma", "nitelikli yağmaya teşebbüs", "rüşvet vermek", "tehdit", "konut dokunulmazlığını ihlal",

"kumar oynatmak", "suçun üstlenilmesi talimatı vermek", mühür bozmak" ve

"Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından toplam 252 ile 439 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, aralarında Sedat Hoştan'ın da bulunduğu diğer 64 şüphelinin de benzer suçlardan 2 yıldan 454 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Ali Fevzi Bir Sami Hoştan İstanbul Susurluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title