Haberler

İstanbul: Sultanbeyli'de 19 Açılış ve 3 Temel Atma Töreni

Abone Ol

Sultanbeyli'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yardımseverler Tarafından Yaptırılan 19 Projenin Açılışı Yapılırken, 3 Projenin de Temeli Atıldı.

Sultanbeyli'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yardımseverler tarafından yaptırılan 19 projenin açılışı yapılırken, 3 projenin de temeli atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın projesini çizdiği, özürlü öğrenciler için asansörü bulunan 24 derslikli Sultanbeyli Yaşarpaşalı İlköğretim Okulu eğitime açıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile vatandaşlar katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hayırseverlere teşekkür ederken, İstanbul'un dünyayla yarıştığını gelecek yüzyılda Türkiye'nin dünyayı etkilediği bir yüzyıl olacağını belirtti.

İstanbul'un Avrupa'nın birçok ülkesinden büyük olduğunu belirten Topbaş, şöyle konuştu: "350 bin insan bu şehre katılıyor. 3 büyük imparatorluğun dünya yönetim merkezi olan bir şehirdeyiz. Dünyada şehirler yarışıyor. Bu yarışa İstanbul'u soktuk, İstanbul var, hissediliyor ve kabul ediliyor. Dün Paris'teydim orada yapılan görüşmelerde bunun teyidini aldım. Moskova ve Brüksel'de görüşmelerde bunları gördüm. Türkiye'nin önü açılmıştır. El ele verme zamanı, zaman kaybetme lüksümüz yok, dünya farklı bir yerde. Burada eğitim alan öğrencimiz dünyanın başka bir yerinde eğitim alan öğrenci ile rekabet halindedir."

Bugüne kadar yapılan kavşakların iki katını yaptıklarını ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu: "Madenleriniz, kaynaklarınız olabilir, onları doğru kullanmazsanız size problem olarak karşınıza çıkar başarıya götürmez, iyi beyinleriniz varsa başarıya ulaşırsınız. Altın beyinli çocuk, bir müddet sonra beyinsiz kalıyor. Altın beyinleri yetiştirmek, her bir insanımızı tek tek farklı boyuta getirmek lazım. Ulaşım denetimini talep ettik, görüşmeler devam ediyor. İstanbul'da raylı sistem ve deniz ulaşımı ile trafiği rahatlatacağız. 103 kavşak yaptık. Sözen döneminde 4 tane yapıldı. Başbakanımız 37, Ali Müfit bey 16 tane, 103 tane yaptık 67 tane devam ediyor. 300'ü tamamlayacağız bu dönemde, 103 tanenin maliyeti 1,1 katrilyon. 19 tesis açılışı ve 3 tane de temel atma var, devam eden yatırımlar var. Listeleri saymamız mümkün değil. Biz artık 19-20- 40 tane tesisi bir çırpıda kente kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Açmakta olduğumuz tesislerin Sultanbeyli'ye hayırlı olmasını diliyorum"

Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy ise, düşlerinin tamamının gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: "Düşlerimizi gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız hizmet yarışını öne çıkardı. Bu dönemde en fazla yatırım Sultanbeyli'ye oldu. İSKİ olarak atık su yüzde 20'lerden yüzde 90'a çıktı. Haziran ayında atık su problemi kalmayacak. Doğalgaz bugün Sultanbeyli'nin tamamına yayıldı. İki mahallenin bir kısmında yok. 2007'de tamamen bitecek. 2007'de Sultanbeyli'nin alt ve üst yapısı tamamlanacak."

Eğitim hizmetlerine destek için mimarisini kendi çizen başkan Topbaş'ın okullar inşa ettiğini belirten Alaattin Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "Okulda okuyan çıcukların duası ve samimi duyguları, başkana İstanbul'a daha uzun yıllar hizmet etmenin onurunu kazandıracak. Kadın sağlığı merkezimiz 300 kişiye hizmet veriyor. Özürlüler ve rehabilitasyon merkezi, Şile'ye kadar hizmetleri götürmeye devam ediyor. Sultanbeyli kabuk değiştirdi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Sultanbeyli Belediye binası İstanbul'un en güzel binası olacaktır. Futbol sahası Anadolu yakasının en güzel statlarından biri oldu. Necip Fazıl Sağlık Ocağı yapıldı. 5 sağlık ocağı, 6 muhtarlık binası diğer hizmetlerdir."

Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de, çocukları zehir tacirlerinin eline düşmekten kurtaran herkese saygı duyduğunu belirtti.

Sultanbeyli'de büyük bir şölen olduğunu belirten Özer, şöyle konuştu: "Sultanbeyli'de bayram var, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Sultanbeyli'ye kazandırdığı tesisleri açmaya, görmeye geldik, yeni tesislerin temellerini atmaya geldik. Hayırlı işler devam edecektir. Bugün Orhangazi ve Yaşar Paşalı iki ilköğretim okulu yaptırarak milli eğitimin hizmetine kazandıran Başkanımızla gurur duyuyoruz. İstanbul'a kazandırdığı 120 spor salonu için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın zehir tacirlerinin elinden düşmesinden koruyan herkese saygı duyuyorum"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title