Haberler

İstanbul'un En İyisi Olmak İçin Tüm Gün Ter Döktüler

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyanın en iyi sokak basketbolcusunu belirleyecek turnuvaya bilet alabilmek için İstanbul'da ter döktüler

Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan Red Bull King of the Rock turnuvasının Türkiye ayağında ikinci şehir elemesi 15 Haziran'da İstanbul Caddebostan Sahili'nde tamamlandı.

27 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek turnuvada ülkemizi temsil edecek erkek ve kadın sokak basketbolcusunu belirlemek için Haziran ayı boyunca Türkiye'de dört ilde elemeler düzenleniyor. İzmir'den sonra gerçekleşen İstanbul elemelerinde toplam 142 katılımcı arasından kadınlar kategorisinde Zuhal Tümey ve Seval Tork; erkekler kategorisindeyse Murat Yıldırım, Sait Karaaslan, Uğur Arı, Burak Eşlik, Murat Erginay, Asutay Mert Koçak, Berk Öken ve Salih Şahoğlu Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 28 Haziran'da gerçekleştirilecek Red Bull King of the Rock Türkiye Finalleri'nde ülke şampiyonları olarak seçilen sporcular, dünyadan iddialı sokak basketbolcularıyla mücadele etmek üzere 6 Eylül'de Tayvan'ın Samasana Adası'na gidecek.

Artık geleneksel hale gelen ve Türkiye'de 2011'den beri her yıl düzenlenen sokak basketbolu turnuvası Red Bull King of The Rock'ın Türkiye elemeleri büyük bir hızla devam ediyor. 14 Haziran'daki İzmir elemelerinden sonra 15 Haziran'da İstanbul'da ikinci şehir elemeleri tamamlandı. Finalleri Tayvan'daki Samasana Adası'nda yapılacak Red Bull King of the Rock'a gitmek için mücadele eden toplam 142 sokak basketbolcusu, gün boyu eleme usulüyle kıran kırana mücadele etti. Sıcak havaya ve güçlü rekabete karşı kozlarını paylaşan erkek ve kadın sokak basketbolcuları arasında İstanbul'un en iyileri Zuhal Tümey, Seval Tork, Murat Yıldırım, Sait Karaaslan, Uğur Arı, Burak Eşlik, Murat Erginay, Asutay Mert Koçak, Berk Öken ve Salih Şahoğlu oldu. Sporcular, 28 Haziran'da gerçekleştirilecek Türkiye finallerinde zirveye çıkmak ve Tayvan bileti almak için gün sayıyor.

İlk kez 2010'da hayata geçirilen Red Bull King of the Rock, Amerika'daki Alcatraz Adası'ndan ilham alıyor. 1896-1963 yılları arasında ABD'nin en azılı mahkumlarının tutulduğu ve kaçmanın imkansız olduğu Alcatraz Adası Hapishanesi'nde, olay çıkmaması için avluya mahkumlar ikişerli gruplar halinde çıkartılıyordu. Günümüzde müzeye dönüştürülen Alcatraz Adası'nda bir zamanlar avluda sadece iki kişinin bulunmasından ilham alan Red Bull, teke tek sokak basketbolunu "The Rock" lakaplı Alcatraz'a taşıdı. Böylece Red Bull King of the Rock, Alcatraz'da düzenlenen ilk resmi spor etkinliği olarak tarihe geçti. Yıllar içinde organizasyonun çapı büyüdükçe finallerin ev sahipliğini NBA yıldızları yapmaya başladı. Rajon Rondo, Blake Griffin, John Wall ve Deron Williams gibi Red Bull sporcuları, King of the Rock finallerine eşlik etmeye başladı.

15 ile 35 yaş arası kadın ve erkeklerin katılabileceği turnuvanın ikinci şehir elemelerinde İstanbul'da rekabet üst düzeydeydi. Dişli rakiplere karşı sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu maçlar tek potalı olarak tamamlandı. Sporcular 5 dakika boyunca gerçek basketbol kuralları ve puanlama sistemiyle mücadele etti. 5 faul yapan sporcu otomatik olarak elendi. Eş zamanlı olarak İstanbul Caddebostan Sahili Basketbol Sahalarında farklı yarı sahalarda yapılan maçların her birinin kendi hakemi, saha amiri ve skor tablosu sürekli bir heyecan ortamı yarattı. Her maçın sonunda kaybeden sahayı terk ederken, kazanan sahada kalıp yeni rakibiyle buluştu. Kazandıkça uzayan oyun süresi sıcak havayla birleşince, katılımcıların bedensel dayanıklılığı sonuna kadar zorlandı.

Tayvan'da 6 Eylül'de düzenlenecek büyük finallere katılacak 64 finalist arasına adını yazdırmak isteyen Türk sokak basketbolcuları, İzmir ve İstanbul'daki elemelerin ardından 21 Haziran'da Ankara Anıtpark'ta, 22 Haziran'da Bursa Kent Meydanı basketbol sahalarında yapılacak son iki şehir elemesinde yarışacak. 4 farklı şehirdeki elemelerin ardından seçilecek kadın ve erkek finalistler 28 Haziran'daki ülke finalinde buluşacak. Türkiye şampiyonları, Red Bull King of the Rock ve Red Bull Queen of the Rock unvanını kazanmak için Tayvan'daki finallerde tüm dünyadan katılan 64 finaliste kafa tutacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Tayvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title