Haberler

İşte Hırsızların İştahını Kabartan Yanlışlar

Güncelleme:
Abone Ol

Uludağ Üniversitesi'nde eğitim semineri veren Bursa Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürü Kubilay, hırsızlara karşı alınacak önlemleri anlattı.

Uludağ Üniversitesi'nde akademisyenlere eğitim semineri veren Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Murat Kubilay, hırsızlara karşı alınacak önlemleri anlattı. Kubilay, araç ya da ev camlarının önüne hırsızları cezbedici eşyalar bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Rektörlük salonunda yapılan toplantıda konuşan Kubilay, evlerin birinci, ikinci kat balkon ve pencerelerinin kilitlerinin sağlam ve demir olmasına dikkat edilmesini, kapılarda çift kilit bulundurulmasını isteyerek, "Geceleri evlerinizin kapı arkalarına emniyet zinciri takılmasına dikkat edin. Evlerinizi kısa süreli olarak terk edeceğiniz zaman bilhassa geceleri bir lambanın yanık kalmasına, apartman kapılarının muntazam ve sağlam olmasına, gerektiğinde zil tertibatı takılmasına önem gösterin. Apartman giren yabancı şahısları takip edin, sokak lambalarının yanık olup olmadığına dikkat edin. İşyerinizin kapılarına sağlam kilit takın ve camlarınızı demirli kepenkler ile muhafaza altına alın. İşe alacağınız şahıslar hakkında ön bilgi sahibi olmak için geçmişleri hakkında bilgi toplayın. Herhangi bir olay anında en yakın karakola bilgi verin" dedi.

HIRSIZIN İŞTAHINI KABARTMAYIN

Otomobil ev camlarının önüne eşya bırakılmaması gerektiğini hatırlatan Kubilay, "Otomobilinizi park ettiğinizde içerisinde ehliyet, ruhsat, para ve kıymetli evrak bulundurmayın. Arabaların ön ve arka bölümlerinde dışarıdan bakınca ilgi çekici eşyalar bulundurmayın. Çünkü bunlar hırsızın ilgisini çeker. Evlerin pencerelerinin önüne bırakılan eşyalar da hırsızların eve girmesine sebep olur" dedi.

Kubilay, toplum yapısı olarak bazı konularda hala bilinç sahibi olunmadığından da dert yandı. Bazen polislerin karşılaştıkları zorlukları üniversitedeki akademisyenlere anlatan Kubilay, bilincin oluşması için üniversiteden yardım istedi.

"SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYORMUSUN"

Sürücülerin güvenliği için alkol uygulaması yapan polislerin karşılaştığı durumları da anlatan Kubilay, "Sadece eğitim seviyesinin yüksek olması insanların içindeki bilinci oluşturmada etkili değil. İki yada üç üniversite bitirmek önemli değil. Önemli olan insanların içindeki bilinci kendileri oluşturması. Örneğin bazen karşımızdaki insana karşı saygı ve hürmeti abartıyoruz. Saygı ve hürmette sınır tanımıyoruz. Bir kişinin arabasını durduruyorsunuz. Bu kişi hakim yada savcı olunca saygı ve hürmetin boyutu artıyor. Bazen, 'lütfen beyefendi. Sizin kendi can güvenliğiniz açısından bu alkolmetreyi üfler misiniz?' dediğimizde, 'Ben üflemem. Bana üflettiremezsin. Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' şeklinde cevaplarla karşılaşıyoruz. Demek ki bilincin oluşması mevki, makam yada eğitimle değil, insanın kendi içinde olması gereken bir durum" diye konuştu.

Kubilay, toplum bilincinin oluşması için sadece üniversitelerle değil, kamu kurum ve kuruluşlarıyla da iletişim içersinde olduklarını söyledi. Vatandaş ve kurumların polisin işini yüzde 70 oranında kolaylaştırdığına dikkat çeken Kubilay, "Polis tek başına olaylarda sadece yüzde 15 oranında başarı sağlar. Ancak vatandaşların ve kurumların katkısıyla bu oran yüze 70'e çıkıyor. Arada çok büyük bir fark var. Bu sebeple biz herkesten destek istiyoruz" dedi.

(ET-İHS

15.01.2013 11: 43: 35

TSI

NNNN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uludağ Üniversitesi Murat Kubilay Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title