Haberler

Hükümet'in Zam Teklifi Belli Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Toplu iş sözleşmeleri için Türk-İş'le dördüncü kez masaya oturan hükümet, bu yıl için 4+3 zam teklif etti.

Toplu iş sözleşmeleri için Türk-İş'le dördüncü kez masaya oturan hükümet, bu yıl için 4+3 zam teklif etti. Sendika "kabul edilemez" diyerek masadan kalkarken Bakan Çelik, "Bu iş bayrama kadar bitmeli" dedi

Hükümet,200 bin kamu işçisinin ücret artışını belirlemek üzere toplu iş sözleşmeleri kapsamında Türk-İş'le üçüncü kez masaya oturdu. İlk 6 ay için yüzde 10 zam isteyen sendika yöneticilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığındaki hükümet temsilcileri, bu yıl için yüzde 4+3, gelecek yıl içinse yüzde 3+3 teklif etti. Hükümetin teklifinde bin 800 liranın altındaki maaşlara 150 lira iyileştirme ile sosyal yardımlara enflasyon oranında zam da yer aldı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, teklifi kabul etmedi.

BİR SONRAKİ RANDEVU 19 TEMMUZ

Ekonomi yönetiminin mali disiplinin bozulması riskiyle daha fazla zamma sıcak bakmadığını belirten Bakan Çelik, sendika yöneticilerine "Çok üzgünüm. Siz bir düşünün" çağrısı yaptı. Sorunu bayramdan önce çözmek istediklerini belirten Çelik, yeniden bir araya gelmek için 19 Temmuz Cuma gününü belirlerken, "O zaman da ilerleme sağlayamazsak Başbakan'la görüşürüz. Bu işi bayramdan önce bitirelim" dedi.

Memurun da talepleri belli oldu

Memur sendikaları 1 Ağustos'ta başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dile getirilecek talepleri açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, oturumlara bir hafta kala resmi taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na ileteceklerini söyledi.

SENDİKALAR VERGİ İNDİRİMİ İSTİYOR

4/C'liler özlük, mali ve sosyal haklarında iyileştirme yapılarak kadroya geçirilmeli.

Başta öğretmen ve öğretim elemanları olmak üzere 666 sayılı KHK kaynaklı mağduriyetler giderilmeli.

Aile yardımı emeklilere de verilsin.

Maaş ve ücret kalemlerinin tamamı emekli maaşına yansıtılmalı.

Kılık-kıyafet yönetmeliği kaldırılmalı.

Kamu görevlilerinin üzerindeki ağır vergi yükü hafifletilmeli.

Emekli ikramiyesinin ödenmesindeki 30 yıllık süre sınırı kaldırılmalı.

Kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan kamu görevlilerine, ilave tazminat, ek ödeme ve özel hizmet tazminatı gibi ödemeler yapılmalı.

Fazla mesai ücretinin ödenmemesi veya sınırlı ödenmesini öngören düzenlemeler kaldırılmalı.

SGK'lıya ek ödeme geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yönetici olarak görev yapan doktor, diş hekimi ve eczacılar 4 bin 900 TL ek ödeme alacak. Meclis'te görüşmeleri süren Torba Yasa'ya eklenen bir madde ile sağlık personelinin ek ödeme almasına imkân tanındı. Düzenleme SGK'da çalışan sağlık personelinin kurumdan kaçışının önlemek amacıyla yapıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Mustafa Kumlu Faruk Çelik Türk İş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title