Haberler

İstediğimiz Zaman Bangkok'u Kapatırız?

Abone Ol

Pathumwan kavşağında kurulan platformda protestoculara seslenen Suthep 'Şehri kapattık. Bunu her zaman yapacağız ta ki kazanana kadar' dedi.

Pathumwan kavşağında kurulan platformda protestoculara seslenen Suthep 'Şehri kapattık. Bunu her zaman yapacağız ta ki kazanana kadar' dedi.

Geçici hükümet bu kapatma protestosunun en fazla 3 gün süreceğini tahmin ediyor. Ülkeye hem maddi hem de manevi zararı olan bu protestoya hiç bir sert müdahalede bulunulmazken, ülkede yaşayan yabancı vatandaşlar yaşananlar karşısında şaşkın. 'Protestoları yapanların kendi akrabaları bile bu protestodan zarar görüyor. İşini yapamayan taksiciler, otobüs şoförleri, satış yapamayan marketler bakkallar, işine yada okuluna gidemeyen öğrenci ve işçileri saymıyorum bile. Benim ülkemde 16 ana cadde kapatmayı bırakın, tek bir caddeyi bile bu şekilde kapatamazsınız' diyen ülkesinin adını vermek istemeyen Tim Prinston adlı vatandaş protestolardan yakındı.

Bu sırada iktidar partisi olan Kırmızı Gömlekliler grubu protestoculara en fazla 1 hafta verdi. 'Bir hafta veriyoruz ama bu bir hafta dolmadan Bangkokluların sabrı taşacak ve o zaman yaşananların sorumlusu Suthep olacak' diyerek protestoların lideri Suthep Thaugsuban'a yüklendiler.

Suthep'e yöneltilen sorularda hükümet ile anlaşma yapmak için mi böyle bir yola girdiği sorulduğunda 'Pazarlık yok! Uzlaşma yok!' şeklinde cevap verdi. Kendisine ne istediği sorulduğunda ise 'Şimdiki geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra ve kabinesi istifa edecek. ve bizim kuracağımız bir komisyon geçici olarak ülkeyi yönetecek. 2 Şubat seçimleri hiç uygun değil. Bu seçimin yapılmasına izin verilmemeli. Demokrat Parti olarak seçimle ilgili anketleri de boykot ediyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suthep Thaugsuban Bangkok Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title