Haberler

İşten Çıkarılan Taşeron İşçiler Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Yürüdü

Abone Ol

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 30 Mart yerel seçimlerinden sonra işten çıkartılan taşeron işçiler, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası önderliğinde belediyeye yürüyerek, işten çıkarmaları protesto ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 30 Mart yerel seçimlerinden sonra işten çıkartılan taşeron işçiler, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası önderliğinde belediyeye yürüyerek, işten çıkarmaları protesto ettiler.

Öğle saatinde İstasyon Meydanı'ndaki sendika binası önünde toplanan işçiler, açtıkları pankart ve dövizlerle Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. İşçilerin yürüyüşüne CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar ile KESK ve Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları da katılarak destek verirken, yol boyunca 'İşten atmalar durdurulsun', 'Susma haykır taşerona hayır', 'Ses ver inlesin Büyükşehir dinlesin' şeklinde slogan atan işçiler, yeniden işe alınmalarını istediler. İstiklal ve Sakarya caddelerini takiben Büyükşehir Belediyesi'nin bulunduğu Atatürk Caddesi'ne ulaşan grubun önü, belediye binasına gelmeden çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy'un, emniyet yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından, çevik kuvvet ekiplerinin yaklaşık 20 metre daha geriye çekilmesiyle belediye binasına yaklaşan işçiler, burada da slogan atmayı sürdürdüler.

Sendika Şube Başkanı Göksoy, burada yaptığı açıklamada, bu işin artık bir taşeron cumhuriyetine dönüştüğünü, işçilerin kuralsız, güvencesiz çalıştırılmalarının pervasızca devam ettiğini öne sürdü. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yaygın taşeronlaşma olduğunu iddia eden Göksoy, seçimle yönetime gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın mazbatasını alır almaz, 'Çalışan kimse işinden olmayacak' dediğini anımsattı. Buna rağmen kısa sürede belediyede toplu işten çıkarmalar başladığını ileri süren Göksoy, "Yaşlılarla ilgilenen dost eli projelerinde çalışan 45 işçi işten atıldı. İhale süresi bitti gerekçesiyle sinekle mücadelede çalışan 97 işçinin işine son verildi. Arkasından proje müdürlüğünde çalışan 19 işçi işten atıldı. En son olarak da basketbol spor kulübünde çalışan 9 işçinin işine son verildi. İşçiler sıra kimde diye düşünmeye ve kaygılanmaya başladılar" dedi.

İşten çıkarmaların tamamen keyfi ve siyasi bir tutum olduğunu savunan Göksoy, işten atılan işçilerin kuralsız, güvencesiz, asgari ücretle taşeronda çalışan işçiler olduklarını vurguladı. Sendika yönetimi olarak Başkan Kocamaz ile görüşmek için Özel Kalem Müdürlüğü'nden defalarca randevu talep ettiklerini anlatan Göksoy, bu taleplere yanıt verilmediğini söyledi. Konuyu MHP İl Başkanlığı ve MHP Genel Merkezi'ne de ilettiklerini aktaran Göksoy, buralardan da bir sonuç alamadıklarını dile getirerek, "Bizler, işten atılan işçiler yeniden işlerine dönene kadar çeşitli girişimlerimizi devam ettireceğiz. İşçiler işlerine dönene ve işten atmalar durdurulana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Buraya gelirken verdiğiniz sözleri unutmayın. Çalışan emekçiye dokunmayacağım deyip, çalışmayanlara odaklandırıp çalışan işçilerin işten atılmasına göz yummayız, yummayacağız. İç barıştan yanayız. Bu ilk uyarı eylemimiz. Bunu dikkate alsınlar, almazlarsa mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan işçiler, olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Akar Türk İş Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title