Haberler

"İstifası sonrası Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum" diyen Özlem Zengin'e, Mehmet Boynukalın'dan yanıt: Allah hidayet versin

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, katıldığı bir canlı yayında "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum" diyerek cevap vermişti. Bu sözlere sosyal medyadan yanıt veren eski Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın, "İslam ibadet ve hukukuyla hayatımıza sirayet etmediği sürece Ayasofya tam manasıyla özgürlüğüne kavuşamaz. Ama açılması bu yönde bir adımdır inşallah. Meselemiz şahsi değil. Allah hidayet versin" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'e, önceki akşam katıldığı bir canlı yayında eski Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın'la yaşadığı polemik soruldu.

Geçtiğimiz dönemde Boynukalın'ın 8 Mart paylaşımına "Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın - erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor." sözleriyle yanıt veren Zengin, Boynukalın'ın tartışma sonrası istifa etmesinde herhangi bir rolü olmadığını belirtti.

"BOYNUKALIN'IN İSTİFASINDA DAHLİNİZ VAR MI?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, sunucunun "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna "Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" sözleriyle yanıt verdi.

"ALLAH HİDAYET VERSİN"

Bu açıklamalara Twitter hesabından cevap veren Boynukalın ise, Zengin'e yönelik şu ifadeleri kullandı: "İslam inanç, ibadet, ahlak ve hukukuyla hayatımıza sirayet etmediği sürece Ayasofya tam manasıyla özgürlüğüne kavuşamaz.Ama açılması bu yönde bir adımdır inşallah... Meselemiz şahsi değil. Allah hidayet versin..."

'İstifası sonrası Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum' diyen Özlem Zengin'e, Mehmet Boynukalın'dan yanıt: Allah hidayet versin

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Boynukalın Özlem Zengin Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Salih Sami Atlas:

Bu bayan yüzünden Ak parti sevgim yok oluyor ve bu bayan gitsin Ak parti kendini bulsun

Yanıtla51241
Yusuf Saygın:

Bu bayaanın icraat, girişimleri ve cesur açıklamaları tüm hristiyan alemine bayram yaptırıyor.En tepede durduğuna göre Ak partide rahatsız olan yok.Çok yazık.

Yanıtla52229
Salih Sami Atlas:

bu kadın gidince Ak parti daha ileri gidecek iktidara yürüyecek

Yanıtla48200
Mikail arman:

Özlem zengin, "Ayasofya özgürleşti" açıklamasıyla Ayasofyanın Cami olarak açılmasından duyduğu rahatsızlığı resmen itiraf etmiştir.Değerli bir Hocanın işine son verilmesi onu bu derecede mutlu etmiştir.

Yanıtla36163
Ayhan Tufan:

ayasofya müze olarak kalmalıydı daha iyi olurdu

8619
Fatma Korkulu:

13 yaşımdan beri namazını kılan kendi çapında dindar biriydim ama Allah bana 28 yaşında hidayet verdi. İman ettim dediysen Allah ne diyorsa hepsini yapacaksın işine geleni değil

Yanıtla12144
Ayhan Tufan:

yani günümüzde hangi akımı savunuyorsun Fatma?

1618
Mete HAN:

Allah hidayet versin ne ya?Resmen kadını islamdışı ilan etmiş boynukalın!Bu kadar kolay mı yahu birini kafir ilan edip tekfir etmek?

Yanıtla13320
Olkhazar Borz:

Allah Hidayet versin: Allah'ın, kişiye yanış yaptığını ona fark ettirmesi ve ona doğru yolu göstermesi... Metecik, yanlış yorumlamışsın sen olayı... Bilmeden eksik bilgiler ile yorum yapmayalım Metecik...

1283
Adygha Aydin:

Sende yanlis biliyorsun olkhphazar. İslama gore hidayet dogru yol demektir ve yine islama gore dogru yol allah yolu yani muslumanliktir. Adam bu sekilde imada bulunmus. Demiski; islama gore yol bellidir, senin keyfine gore bu yol degismez. Ha bana sorarsaniz hepsi bos. Bilim herzaman galip gelir.

Yanıtla7824
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title