İstihdamı Coşturacak Bu Tesis
Aynur Bektaş İle Salih Güneştekin'in Ortaklaşa Kurduğu ve 1.5 Milyon Dolara Malolan Tekstil Fabrikası, Kente Batıdan Tersine Göç Başlattı.
Batman'da Aynur Bektaş ile Salih Güneştekin'in ortaklaşa kurduğu ve 1.5 milyon dolara malolan tekstil fabrikası kentte batıdan tersine göç başlattı. 6 milyon dolara malolacak ikinci tesis Ağustos ayında hizmete sokacak ortaklar, 1500 kişi istihdam etmeye hedefliyor. Batıda yaşayan ve tesislerde çalışmak için 5 bin kişinin iş başvurusunda bulunduğu belirtildi.
İstanbul'da bulunan Hey Tekstil Fabrikası'nın sahibi Aynur Bektaş, Batmanlı işadamı Salih Güneştekin ile Batman'da 2 yıl önce ortak olarak Hey-Güneştekin Tekstil Fabrikası'nı hizmete açtı. 1.5 milyon dolara malolan ve şimdilik 200 kişinin çalıştığı fabrikada, günlük 6 bin parça penye tişört üretiliyor. Avrupa'ya ihracaatı hedefleyen Güneştekin ve Bektaş, kentte 6 milyon dolara malolan ikinci bir fabrikayı tamamlamak üzere. Temmuz ya da Ağustos ayında hizmete girmesi planlanan fabrikada 1500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.
Çalışanlarının çoğunluğu kızlardan oluşan fabrikayı ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman'ın tekstilde önemli mesafeler katettiğini söyledi. Bölgede tekstile bir yönelme olduğunu belirten Vali Turhan, "Tekstil ürünleri tamamen yurtdışına ihraç ediliyor. Önümüzdeki günlerde organize sanayi bölgesinde fabrikaları tamamlandığında yaklaşık 1200 ile 1500 kişi istihdam edilecek. Göründüğü gibi çalışanlarımızın çoğu kızlarımız, bayanlarımız hatta son dönemde özelikle bölgemizdeki tekstil fabrikalarında artış olmasıyla beraber batıdan buraya yani geriye dönüş yaşanıyor. Bölgemizdeki temel sorunlarından biri işsizlik. İşsizliği önlemek için gerçekten tekstil bulunmaz bir fırsat" dedi.
Hey-Güneştekin tekstil atölyesi ortaklarından Batmanlı İşadamı Salih Güneştekin, tekstil atölyesinin açılmasıyla tersine göçün başladığını söyledi. Yeni fabrika inşaatının iki yada üç ay içinde tamamlanacağını belirten Güneştekin, "Şuanda iki yüz kişi çalışıyor. Çalışanların yüzde 80'i bayanlardan oluşuyor. Ben bu memleketin çocuğuyum, istihdama yönelik yatırım yapmak istiyorum. Ortaklarımızla anlaştıktan sonra yeni yatırıma karar verdik. Organize sanayi bölgesindeki fabrikamız bittiğinde 1500 kişi istihdam edilecek. Burada dikiş usulü paket yapıyoruz. Yeni yeri açtığımızda orada kumaşımızı da kendimiz üreteceğiz. Ürettiğimiz ürünleri tamamen Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurt dışına gönderiyoruz. Günlük üretim kapasitemiz şuanda 6 bin adettir. Yeni açacağımız atölyede günlük üretimimiz 30 bine çıkacak. Çalışanlarımız hepsi Batmanlı, yabancı yoktur. Batman'da iş için artık tersine dönüş başladı. Batıda çalışanlar şimdi geri dönüş için hazırlık yapıyor. Batıda kalan 4500 Batmanlı iş için fabrikamıza başvuru yaptı. Bunların hepsi de kalifiyeli elaman. Yeni fabrikamızda kalifiye elemen sıkıntısı yaşamayacağız" dedi.