İşveren ile İş Arayanı Buluşturan Fuar
Samsun'da işveren ile iş arayanları buluşturması düşünülen "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.
Samsun'da işveren ile iş arayanları buluşturması düşünülen "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.
Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Canik Başarı Üniversitesi ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü organizesinde düzenlenen ve işveren ile iş arayanları buluşturacak olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışına Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz. TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ve Samsunlu sanayici ve işadamları katıldı.
Fuarın açılışından sonra stantları gezen davetliler, firmaların ürünlerini inceledi. Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Çalışma ve İş Kurumu olarak yapılandırılan kurumumuz, Türkiye genlinde Başbakanımızın 2 bin 800 kişilik iş dostlarını atamasıyla birlikte çok daha aktif hale geldi. Kurumumuz kendi yürüttüğü projelerle birlikte çok daha aktif duruma geldi. Kurumumuz her işe ve her iş arayana bir danışman şeklinde çalışmaya başladı" dedi.
Canik Başarı Üniversitesi'nin iş dünyasının nitelikli insan ihtiyacına çözüm getirebilmek, iş arayan insanları bilgilendirerek, onların imkanlarını iyileştirmek amacıyla bu fuara katıldığını söyleyen Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Canik Başarı Üniversitesi'nin ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarını oluşturmayı ve geliştirmeyi misyon edinmiştir. İnsan kaynağının kalitesi gelişmişlikle doğru orantılıdır. Bütün bölümlerimizde girişimcilik dersi müfredatın içinde bulunmaktadır" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Hasan Özhan, "Türkiye son yıllardaki kalkınmalarıyla Çin'den sonra dünyanın en gözde ülkesi. Birçok eksiklerimizde hala var. AB ile entegrasyon içerisinde yapılan bir sürü değişeme rağmen hala bir takım verilere baktığımızda nitelikli eleman ihtiyacını karşılayamadığımız görülüyor. Ülkemizde üniversiteli oranı yüzde 4.6. Bu oran Japonya'da yüzde 60, Avrupa'da yüzde 45'ler seviyesinde. Bir ekonomik kriz evvela niteliksiz insanı vuruyor. Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisi. Bu ekonomik kalkınmayı kesintisin sürdürebilmek için nitelikli elamanı süratle oluşturmak zorundayız" dedi.
Açılış töreninin ardından, fuara destek veren iş adamlarına plaket verildi. - SAMSUN