Haberler

İtfaiyede Kadın Eli

Abone Ol

İşlerini Severek Yaptıklarını Söyleyen Kadın İtfaiyeciler, "Bu Meslek Çok Heyecanlı. Hayatla Ölüm Arasındaki İnce Çizgide Gidip Gelen Vatandaşımızı Kurtarmak Bizim İçin Tarif Edilmez Bir Mutluluk" Diyor.

İşlerini severek yaptıklarını söyleyen kadın itfaiyeciler, “Bu meslek çok heyecanlı. Hayatla ölüm arasındaki ince çizgide gidip gelen vatandaşımızı kurtarmak bizim için tarif edilmez bir mutluluk” diyor.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na kadın görevliler renk getirdi.

Güllü Türkmen, Evrim Şahin, Rezzan Candan, Zeynep karakoyun, Sibel Keser, Zuhal Adaş, Figen Birici, Aylin Algan, Şenay Bingöl, Melek Adlar, Müjgan Öztürk Şarkıcı, Dilek Çetin, Serpil Oral, Seher Ruken Sarıoğlan, Özlem Özbağcı, Ayşe Üstemur,Filiz Hoşer, İlknur Yıldız, Burcu Özalp, Özlem Çolak, Hilal Akkoç, Zeynep Sarıtaş, “Bu meslek çok heyecanlı. Hayatla ölüm arasındaki ince çizgide gidip gelen vatandaşımızı kurtarmak bizim için tarif edilmez bir mutluluk” diyor. İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla ilk aşamada 32 yüksek okul, ikincide de sekiz fakülte mezunu kadını göreve aldıklmarını belirterek, şunları söyledi: “Kızlarımızı her sahada, arazide, bürolarda kullanıyoruz. Yangın ve doğal afetlere müdahale konusunu unutmama bağlamında rotasyonlu çalışıyoruz. Daha çok kısa bir zaman olmakla beraber görevde çok olumlu sonuç alıyorlar. Onlara sonsuz güveniyorum.”

KORKU NEDİR BİLMEZLER

Kadın itfaiyeciler görevleriyle ilgili şöyle konuşuyor:

? Hilal Akkoç (25) Niğde Üniversitesi Radyo Televizyon Yüksek Okulu mezunu: İtfaiyecilik çok güzel. Bir yıl bir ay geçti. Benim görevim eğitmenlik İtfaiyeyi tanıtıyorum.

? Evrim Şahin (29) Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu: İtfaiyeye alım vardı. Sınavlara girdim kazandım. Yetenek sınavında da başarılı olunca itfaiyeye girdim. Bu işi yaşamak, görmek lazım. Kendine güvenenler tercih etmeli.”

? Ayşe Ustemur (26) Celal Bayar Üniversitesi Tütün Teknoloji Mühendisi: Kendi mesleğimi yapamadım, itfaiyeci oldum, çok mutluyum, memnunum, sonuçta iş arıyordum. KPSS sınavına girdim başarılı olunca itfaiyeciliği seçtim. Bir yangında çaresiz insanların çaresi oluyorsunuz..

? Özlem Çolak (25) Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu: Ben de düzgün bir iş olsun diye geldim. İşimi çok seviyorum, burada  olmaktan mutluyum. İnsanlara yardım etmek güzel, hayat kurtarmak güzel.

? Burcu Özalp (25) Dokuz Eylül Buca Eğitim Fakültesi mezunu: Üç aydır itfaiyedeyim. İtfaiyecilik güzel, kadınların da yapacağı bir iş. Öğretmen olarak atanmayınca, bu işe girdim. Artık İtfaiyeci olarak hayatımı sürdüreceğim.

? Özlem Özbağcı (26) Tekstil Mühendisi: Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladım. Ben de dört aydır burada çalışıyorum. Yaptığım işi çok seviyorum.

? Figen Birici (28) İtfaiyecilik Okulu mezunu: İtfaiyecilik çok kutsal bir meslek. Bunu yapmaktan çok gurur duyuyorum. İnsanları zor durumlarından kurtarmak çok güzel bir duygu. Heyecanlı bir meslek.

? Zeynep Sarıtaş (30) Uludağ Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu, daha sonra Açık Öğretim Fakültesi İşletme’yi bitirdi: İtfaiyecilik baba mesleği. Burada erkek arkadaşların çok yardımını görüyoruz. Zor bir meslek,kutsal bir meslek, onlarla birlikte hem öğreniyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title