Haberler

İTÜ'de Turquality Derslerinde Patlama Yaşandı

Güncelleme:
Abone Ol

İTÜ İşletme Fakültesi Maçka Kampüsünde bulunan Sürekli Eğitim merkezinde yapılan ilk derse 55 kişilik sınıfta, 72 kişi katıldı.

TURQUALITY®, ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmalarımızın, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçlerini kapsıyor. Bu çerçevede firmaların yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlayarak uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmelerini sağlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde bir sertifika programı Dr. Salim Çam yönetiminde düzenlendi. Turquality Günümüzde gittikçe ağırlaşan rekabet koşulları ve değişen tüketim kalıpları uluslararası arenada yer almak isteyen şirketleri daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik ediyor. Günümüzde 200'den fazla firma Turquality kapsamına alındı.

Vizyonu geniş, dünya markası olma yolunda adım atmayı hedefleyen her kurum ve kuruluşun katılmasında büyük fayda olan Turquality ve Marka Uzmanlık Sertifika Programı İTÜ, Maslak Kampüsün de 28 Ekim 2017 günü yapıldı.

Turquality ve Marka Uzmanlık Sertifika Programına çok sayıda üniversite öğrencisi de ücretsiz olarak katıldı.

İşletmelere, markalara ve girişimcilere büyük destek sağlayan Turquality/Marka Destek Programı ile ilgili olarak bilinmeyen pek çok nokta var.

Kuruluşlar her ne kadar bu konuda profesyonel destek alsalar da kendi bünyelerinde konunun uzmanlarını çalıştırmak zorunda.

İşte bu nedenle birçok markayı, işletmeyi ve girişimciyi Turquality ile buluşturan Progroup uluslararası Danışmanlık şirketi 8 hafta sürecek, 75 saatlik uzmanlık sertifika programı düzenledi.

Sertifika programına Ülkemizin en güçlü eğitim kurumlarından İstanbul Teknik Üniversitesi partner olarak destek veriyor. Programın eğitim kadrosunda ise dokuz akademik kadro sahibi uzman yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak Dr. Salim Çam şunları söylüyor: Gördüğünüz gibi, TURQUALITY® Programının odağında, klasik ihracat desteklerinden farklı olarak salt ihracatı artırmak yerine firmaların markalaşma hedeflerine katkıda bulunmak yer alıyor.

01/06/2017 Tarihinde 2006/4 sayılı Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk Malı imajının yerleştirilmesi ve Turquality'nin desteklenmesi hakkındaki tebliği değiştirildi. 25/08/2017 tarihinde de sözkonusu Tebliğ'e ilişkin uygulama esas-usulleri yürürlüğe girdi. Bun yeni tebliğ içinde işletmelere ve markalara büyük olanaklar var. Bu konuda şirketimiz Progroup'un uzmanlarına danışanlar kazançlı çıkıyor. Şirketimizin 444 34 29 nolu telefonu bu onuda TURQUALITY® programına girmek isteyenlerin hizmetinde.

Güçlü eğitmen kadrosu

Turquality Programına Kabul Edildikten Sonra Neler Yapılmalıdır? Desteklenen Harcama Kalemleri Nelerdir? Turqualtiy Bütçesi Nasıl Hazırlanır? Turquality Otomasyonu Nedir? Otomasyona Nasıl Giriş Yapılır? Turquality Destek Programlarından En Üst Düzeyde Nasıl Yararlanılabilinir? Turquality Stratejik Yol Haritası Nasıl Hazırlanır? Konularında dersleri güçlü bir eğitmen kadrosu sürdüreek.

Prof. Dr. Selim Zaim (İTÜ), Prof. Dr. Banu Elmadağ Baş (İTÜ), Doç. Dr. Emre Çevikcan (İTÜ), Doç. Dr. Murat Baslak (İTÜ), Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Beyca (İTÜ), Yrd. Doç. Dr. Gaye Karaçay Aydın (İTÜ), Dr. Salim Çam (İTİCÜ, YTÜ), Uzm. Mustafa Şapçı
Öte yandan Turquality uygulamaları ve örnekleriyle başarı öykülerini anlatan bölümlerde Türk ekonomisinin başarılı 15 iş adamı kürsüde olacak.

PATRONLAR KÜRSÜDE

Öğrencilere ekonomi ve sanayi alanındaki pratik bilgileri ile Turquality konusunda ki deneyimlerini ise iş adamları anlatacak. İTÜ ve Progroup iş birliği ile hazırlanan sertifika programında öğrencilere hitap etmek üzere Ali Ülker (Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ali Murat Kızıltaş (İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı), Adnan Dalgakıran (Dalgakıran Yönetim Kurulu Başkanı), Berna İlter (BRN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı), Dr. Barış Pakiş (Polin Yönetim Kurulu Başkanı), Emre Gencer (Emak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Erkan Güral (Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı), Hakan Güldağ (Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Harika Karakan (Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Kürşat Tüzmen (Ekonomi Eski Bakanı), Murat Kolbaşı (Arzum Yönetim Kurulu Başkanı) Mustafa Laçin (Silverline Yönetim Kurulu Başkanı), Süleyman Orakçıoğlu (Damat Yönetim Kurulu Başkanı), Salim Çam (Progroup Yönetim Kurulu Başkanı), Vehbi Varlık (İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı) kürsüye çıkacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Murat Maslak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title