Haberler

İyi Tarım Uygulamaları Selçuk'ta Gelişiyor

Abone Ol

Gökçealan'da İyi Tarım Uygulamalarına katılan üreticiler sertifikalarını aldı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi'ne katılan 18 üretici katılım belgelerini Gökçealan Hizmet Birimi'nde düzenlenen törenle protokol üyelerinin elinden aldı.

Gökçealan'da İyi Tarım Uygulamalarınakatılan üreticiler için düzenlenen sertifika törenine Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmirİl Tarım ve Orman Müdürü Musa Bakan, ve bazı şube müdürleri, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Ömer Eşit,Selçuk Tarım İlçe Müdürü Mustafa Acargil,Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli,muhtarlar, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hasan Turan, siyasi parti temsilcileri ve Gökçealanlı üreticiler katıldı.

SELÇUK'TA KALİTELİ MEYVE YETİŞTİRİLİYOR

Üzümde İyi Tarım Uygulamaları Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi'ne katılan üreticilerin sertifikalarının verildiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'ninzeybek gösterisi ve İyi Tarım Uygulamaları ile ilgili izlenen filmin ardından ilk konuşmayı Selçuk Tarım İlçe Müdürü Mustafa Acargil yaptı. Acargil konuşmasında iyi tarım uygulamaları kapsamındaGökçealan'da18 üreticinin 597 dekar arazide 1133 ton iyi tarım sertifikalı ürün yetiştirdiği bilgisini vererek; "Biz Selçuk'ta meyve yetiştiriyoruz ama iyi meyve yetiştiriyoruz. İyi ihracat rakamlarımız var. Bu rakamların arasında üzüm yok. Hedefimiz üzümü de ihracat rakamları arasına sokmaktır. Gökçealan Mahallemiz'de 4000 dekara yakın üzüm bağı var. Bu yetiştirilen üzüm türleri içerisinde Osmanca denilen yerel üzüm çeşidimiz var. Bir ürünü yetiştirmek kadar insan sağlığına, çevreye, yeraltı sularına, doğaya zarar vermeden yetiştirmek önemli. Biz bunu başardık ki; dünyanın dört bir yanına ilçemizde ürettiğimiz ürünleri ihraç ediyoruz" dedi. Konuşmasında iyi tarım kavramı hakkında da bilgi veren Mustafa Acargil; "İyi tarım çevreye, doğaya, yer altı sularına, insan sağlığına zarar vermeden ürün yetiştirmek demektir. Bunu yaptığınız zaman iyi tarım uygulamalarında başarı elde ediyorsunuz ve ürünleriniz sertifikalandırılıyor. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve üreticilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAKICI: İYİ TARIM İNSAN ODAKLIDIR

Tarım ve Orman Bakanı İzmir İl Müdürü Musa Bakan da Selçuk'ta iyi tarım uygulamalarının oldukça gelişmiş olduğunu dile getirerek; " İyi Tarım Uygulamaları Selçuk'ta 2017 yılında şeftali ve mandalina yetiştiriciliğiyle başladı. 2018 yılında ise Gökçealan'da 18 üretici ile 596 dekar alanda üzüm yetiştiriciliğiyle gerçekleşmiştir. Bu proje ile sadece iyi tarım uygulamaları değil aynı zamanda bölge bağcılığının tanıtılması ve üretimin geliştirilmesi hedeflenmiştir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İzmir İl Müdürü Musa Bakan'ın ardından bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; İyi tarım uygulamalarının çevre dostu, ekolojik yapıya dost olan bir çalışma olduğunu söyleyerek; " İyi tarımın odak noktasında insan vardır. Biz ürünlerimizi çok iyi bir şekilde üreteceğiz ki; tüketirken de gönül rahatlığı içerisinde olacağız. Bizim çiftçimizin düşüncesi budur ve örnek alınacak bir düşüncedir. Ben bu düşünce içerisinde iyi tarım uygulamalarını gerçekleştiren başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve bu eğitimlere katılan çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ÜRETİM KUTSALDIR

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kaymakam İnci Selçuk'un verimli topraklara sahip bir kent olduğunu belirterek; İyi tarım müthiş bir üretimin olduğu tarım alanlarında uygulanması elzem bir uygulamadır.Narın en iyisi, şeftalinin en iyisi, üzümün en iyisi, zeytinin en iyisi, incirin en iyisi bu topraklarda yetişmektedir. Üretim insanlığa karşı yapılan kutsal bir vazifedir. Bu yolla hem ilçemize, hem de ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Selçuk turizm yanında tarım ile ilgili de projelerle kalkınmayı da sonuna kadar hak eden bir ilçedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gökçealanlı üreticiler sertifikalarını Kaymakam İnci, Başkan Bakıcı ve diğer protokol üyelerinin elinden aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title