Haberler

İZAYDAŞ İlaç ve Kozmetik Sektörüyle Buluştu

Abone Ol

İlaç ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelen İZAYDAŞ, atık yönetimiyle ilgili bilgi verdi.

Türkiye atık bertaraf sektörünün lideri olan İZAYDAŞ müşterileriyle buluşup atık yönetimine ilişkin konuları paylaşmaya ve sektör temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor. Son yıllarda yapılan yenilemem çalışmaları ile Türkiye'nin atık alım miktar ve çeşitliliği bakımından en büyük kapasiteli bertaraf tesisi haline gelen İZAYDAŞ, üretim ve ithalat yapan ilaç, kozmetik firmaları ve ecza depoları ile İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.

İMHA SÜRECİNDEKİ SIKINTILAR MASAYA YATIRILDI

Ana gündem maddesi, ilaç ve kozmetik sektörü atıklarının resmi imha süreçlerinde yaşanan fiili ve bürokratik süreçlerden kaynaklanan sıkıntıların tespit edilmesi ve çözümüne yönelik önerilerin ilgili bakanlık temsilcileri nezdinde ortaya konulması olan toplantıda katılımcılar üç saat boyunca görüş alışverişinde bulundular.

120 SEKTÖR FİRMASI TOPLANTIYA KATILDI

Oturum başkanlığını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul Araman'ın yaptığı toplantıya, Maliye, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS), Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Türkiye İlaç Sanayi Derneği (TİSD) başta olmak üzere 120 civarında sektör firmalarının temsilcisi katılım gösterdi.

SIKINTILAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı öncesi düzenlenen kokteylin ardından toplantıya geçildi. Toplantı başlangıcında İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç'ın açılış konuşması ve devamında İZAYDAŞ ve atık yönetimi ile ilgili gelinen son noktayı ortaya koyan sunum büyük ilgiyle izlendi. Sektör temsilcileri adına söz alan Pfizer İlaç firması Çevre Müdürü Can Peker ise konuşmasında, böyle bir toplantıyı düzenleyen İZAYDAŞ'a müteşekkir olduklarını belirtti. Konuşması esnasında ayrıca sektördeki resmi imha süreçleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri görüşüldü.

RAPOR HAZIRLANACAK

Küçük bir çalıştay havasında geçen toplantıdan elde edilen veriler, gündemde olan Vergi Usul Kanunu'ndaki değişikliklere yansıtılması amacıyla katılımcılardan oluşan bir komisyon tarafından rapor haline getirilip, ilgili mercilere görüş olarak sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title