Haberler

Üniversite Öğrencileri, İzinsiz Aldıkları Ekmeklerin Parasını Bırakıp Helallik İstedi

Güncelleme:
Abone Ol

Bilecik'te bazı geceler bakkalın dolabından izinsiz ekmek alan öğrenciler, daha sonra para bırakıp yazdıkları notla helallik istedi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaşayan öğrencilerin, bir süredir izinsiz aldıkları ekmeklerin parasını bırakıp not yazması, iş yeri sahibine duygulu anlar yaşattı.

"HAKKINI HELAL ET, ALLAH RAZI OLSUN"

Eskişehir Caddesi'ndeki bakkal dükkanına gelen Osman Çiftçi, ekmek dolabında 5 lira ve içinde "Abi biz burada öğrenciyiz. Paramızın olmadığı günler buradan izinsiz ekmek aldık. Hakkını helal et. Allah razı olsun dolabı açık bıraktığın için. Aldığımız beşinci ekmek oluyor bu. Paramızı buraya bırakıyoruz." yazılı not buldu.

ÖĞRENCİLERE CEVAP YAZDI

İlçede, emekli olduktan sonra 15 yıldır esnaflık yapan Çiftçi, öğrencilerin çekinmeden ekmek almaya devam edebilmeleri için, bulduğu notun altına "Hiç sorun değil devam et." notunu yazdı.

Çiftçi, bu gençlere hakkını helal ettiğini belirterek, atalarından da böyle gördüğünü söyledi.

"İHTİYACI OLAN ALSIN"

"Burayı aldığımız günden beri ekmek dolabını hiç kilitlemedik. İlçemizde de bu şekilde yapan çok esnaf arkadaşımız var. İhtiyacı olan çekinmeden alsın." ifadesini kullanan Çiftçi,

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Bilecik Söğüt Komik - İlginç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (137)

Tabi tabi:

Bunun adı bal gibi hırsızlık. İhtiyacın varsa iateyeceksin. Hiçkimse bir-iki ekmek için hayor demez.

Yanıtla564
KONYALI ZİYA:

BAKKALLA - MARKETİN FARKINI ANLADINIZ MI ? MARKET OLSAYDI GÜVENLİK KAMERASINDAN HIRSIZ DİYE YAKALATTIRILARDI

Yanıtla053
gül:

helal olsun böyle gençliğimiz böyle esnafımızda var ülkemizin

Yanıtla144
ARSİNLİ61:

her iki tarafta gerçekten içinde allah korkusu ve inanışları yüksek olan kişiler helal olsun ki biz böyle milletiz

Yanıtla044
OSMANLININ TORUNLARI UYANIYOR:

ELMA AGACININ DİBİNDE ARMUT YETİŞMEZ ÖZÜMÜZE DÖNECEĞİZ ALLAHIN İZNİYLE

Yanıtla636
Güzel Günler Gelecek:

Ekmek çaldı diye dövülerek hapse gönderilen çocuklardan, ihtiyacı olan alsın ahlakına daha hızlı adımlarla ilerlemeliyiz. özümüze dönmeliyiz.

Yanıtla042
RUHİ CEBECİ:

HELAL OLSUN SANA KOCA YÜREKLİ BAKKALIM, ALLAH NE MURADIN VARSA VERSİN SANA, SENİN GİBİ YÜREGİ TEMİZ İNSANLARIMIZ OLDUGU MÜÜDDETÇE EVELALLAH BİZİM ÜLKEMİZE HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ. EKMEK ALAN GENÇLERİDE TEBRİK EDİYORUM DUYARLI DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI.

Yanıtla040
Deli Cevat:

Bakkal amca teşekkür. Unuttuğumuz değerleri, insan olmayı, insan kalmayı bize öğrettiğin için binlerce teşekkür. Ömrün uzun olsun. . .

Yanıtla037
Alper:

Gercek Turkler boyle insanlardi herzaman. . simdilerde bizim insanimiz hasetci sadakatsiz gosteris meraklisi olarak anilir oldu. . Internet ve sosyla medya cidden mahvetti halki. .

Yanıtla034
daly arak:

guzel tespit kardesim

014
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title