Haberler

İzinsiz Elektronik Ticari İleti Devri Sona Eriyor

Güncelleme:
Abone Ol

DPİD, 1 Ocak 2013'de yürürlüğe girecek yeni e-ticaret kanun tasarısıyla ilgili bir seminer düzenledi.

Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) tarafından Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen seminerde, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek ''E-Ticaret Kanun Tasarısı"nın istenmeyen iletilere ilişkin düzenlemeleri E-Ticaret Kanunu Hazırlama Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tekin Memiş tarafından aktarıldı.

Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD), 1 Ocak 2013'de yürürlüğe girecek yeni e-ticaret kanun tasarısıyla ilgili bir seminer düzenledi. 16 Mayıs Çarşamba günü DPİD Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Günal ve Ali İlhan Tireli'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, E-Ticaret Kanunu Hazırlama Komisyon Başkanı ve Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Memiş ve DPİD Hukuk Danışmanı Av. Emre Berk yeni yasanın getireceklerini anlattı.

Prof. Dr. Tekin Memiş konuşmasında E-Ticaret Kanun Tasarısını, kişisel veri ve "İzin" kavramını, E-Ticaret kanunlarının Türkiye ve dünyadaki mevcut hukuki durumunu, yeni kanunun beraberinde getireceği gelişmeleri anlattı.

"Yeni dönemde, izinsiz elektronik ticari ileti devri bitmiştir. Bir kere bu kabulden hareket etmek ve iş anlayışımızı kurgulamak zorundayız. Bu sistem salt veri avcılığı yaparak, reklam sektörüne girmek isteyenlerle izinli veri tabanlarına yatırım yapanları birbirinden ayırt etmektedir. Hala böyle bir veri tabanından yararlanan işletme varsa, cezaları ödemeye de razı olmalıdır. Yeni kanunun amacı birilerinin kazancını, toplumun rahatsızlığı üzerinden ve rahatsızlığına rağmen devam ettirmesini engellemektedir.

Bazı kurumların, müşterisinin verisini özel malı gibi görme alışkanlığını bırakması gerekir. Bu kurumlar iktisadi amacını ve kuruluş gayesini unutmamalı, reklamı reklamcılara bırakmalıdır."

1 Ocak 2013'te yürürlüğe girecek olan yeni E-ticaret kanunu dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişen doğrudan pazarlama sektörü için büyük önem taşıyor. Seminer boyunca bu kanun ile nelerin değişeceği, izinli pazarlamayla ilgili bundan sonra dikkat edilmesi gereken konuların neler olacağı hakkında uygulamalı örnekler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Ali İlhan Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title