İzmir Büyükşehir Belediyesindeki Yolsuzluk Davasında, Kayıtlardaki Parazitler Temizlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında, avukatların eksik ve yanlışlar olduğunu iddia ettikleri eski Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in odasındaki görüşmelerle ilgili ses ve görüntüdeki parazitler, uzmanlar tarafından düzeltildi ve 8'inci Ağır...
İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında, avukatların eksik ve yanlışlar olduğunu iddia ettikleri eski Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in odasındaki görüşmelerle ilgili ses ve görüntüdeki parazitler, uzmanlar tarafından düzeltildi ve 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi.
İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden, aralarında 397 yıl hapis cezası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu, 130 sanıklı Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasında, 2 numaralı sanık İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'in odasındaki konuşmalarla ilgili yeni bilirkişi raporları hazırlandı.
Avukatların görüntü ve dinleme kayıtları dökümlerinde yanlışlar ve eksikler olduğu, anlaşılamayan bölümler bulunduğu gerekçesiyle yaptığı talep üzerine 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevlendirilen İletişim Uzmanı Bilirkişi Cemal Emre Doğan tarafından hazırlanan toplam 217 sayfalık rapor, 10 Mart tarihinde davaya bakan mahkemeye teslim edildi.
Kendisine teslim edilen CD'yi inceleyen bilirkişi, Pervin Şenel Genç'in İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan makam odasında teknik araç ile ortam dinlemesi sonucu elde edilen kamera kayıtlarını tekrar tanzim etti. Daha sonra dava dosyasındaki dökümlerle karşılaştırdı.
Rapora kameranın sanık Genç'in çalışma masası, oturma grubunu ve toplantı masasının bir bölümünü görüntüleyecek şekilde yerleştirildiği ve çekimlerin bu kadrajda yapıldığı yeraldı. Kayıtlarda montaj izinin bulunmadığını, ham görüntü olduğunu belirten bilirkişi, dava dosyası içerisinde bulunan görüşme dökümlerinin tüm kayıtlar içerisinden suç unsuru olarak belirtilen bölümlerden oluştuğuna raporunda yer verdi.
Kamera kayıtlarının görüntü kalitesinin düşük olduğunu, ses kaydının ise yoğun dış ortam sesine maruz kaldığını, konuşmaların bazı bölümlerinin anlaşılmadığı belirtilen raporda, "Bu sebeple "distorsiyon'a (parazit) maruz kalan kamera kayıtlarının 100 desibel altında bulunan dış ortam sesleri temizlenerek şahıslara ait seslerin belirginleştirildi" denildi.
Bilirkişi, konuşma dökümlerinin yanlış tanzim edilen kısımlarının üstünü çizdi. Eksik yazılan bölümleri ise kırmızı renkte ve küçük harflerle gösterdi. Avukatlar, şimdi rapordaki eksik yazılar ve yanlış tanzimlerin iddiları etkileyecek bilgi barındırıp barındırmadığını inceleyecek. - İzmir