Haberler

Izmir Çiçek Gibi Festival

Abone Ol

Çiçek gibi festivalTÜRKİYE'nin en önemli çiçek üretim merkezlerinden biri olan İzmir'in Bayındır ilçesi'nde 20. kez düzenlenen "Bayındır Uluslar arası Çiçek Festivali" başladı.

Çiçek gibi festival

TÜRKİYE'nin en önemli çiçek üretim merkezlerinden biri olan İzmir'in Bayındır ilçesi'nde 20. kez düzenlenen "Bayındır Uluslar arası Çiçek Festivali" başladı. İlk kez çiçeklerden yapılan canlı heykelin yapıldığı, yüzlerce üreticinin stant açtığı festivale çevre ilçeler ve kentlerden ziyaretçiler akın etti.

Bu yıl 20. kez düzenlenen Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali başladı. Onur konuğu il olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, onur konuğu ilçe olarak da İstanbul Kadıköy Belediyesi'nin yeraldığı festival, 7 Mayıs Pazar günü sona erecek. İtalya, Ukrayna, Makedonya, Kosova ve Gürcistan'dan halk oyunları ekiplerinin gösteri yapacağı festival süresince sokak müzisyenleri, Flashmob Dans Grubu, Bando, canlı heykeller, animatörler, tahta bacak, gezici kukla, karikatüristler, çiçek-yaprak sanatçıları, ressamlar çeşitli noktalarda dönüşümlü olarak festival süresince etkinlik gerçekleştirecekler. Festivalde en güzel stant ve bitki yarışması, en güzel balkon, en lezzetli çiçek reçelleri yarışması yapılacak. Festival için ilk günden itibaren çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçi Bayındır'a geldi. Sadece festival için Bayındır'a otobüs turları düzenlendi. Ziyaretçiler, stantlarda ve çevredeki üreticilerden çok sayıda çiçek, fidan satın aldı.

Festival, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Bayındır Kaymakamı Barbarbos Baran, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Kadar, konuk İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çevre ilçe belediye başkanları, bürokratlar, Bayındırlılar ve Ege'nin farklı il ve ilçelerinde gelen ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleşen festival kortejiyle başladı. Bando eşliğinde festival alanında yapılan yürüyüşan ardından Bayındır Stadı'nda kurulan sahnede açılış töreni gerçekleşti. Makedonya'dan gelen folklor ekibinin gösterisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

"KÜÇÜK ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Çeşme'de Ot Festivali ve Urla'da Enginar Festivali ile bu ilçelerin kalkınmasına önemli katkı sağlandığını, üreticinin, esnafın para kazandığını, otellerin iş yaptığını belirterek sıranın Bayındır Çiçek Festivali'ne geldiğini söyledi. Her bölgede ne üretiliyorsa onu canlandırmaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "Tarım ve hayvancılığı olmayan ülkenin kalkınması zordur. Küçük üreticiyi destekliyoruz. Ailesine bakan üreticiyi destekliyoruz. Yerelde kalkınmayı sağlarsak istihdama da çare olur, ülkenin de umudu olur. Huzur ve refah sağlanır. Bayındır'da stantlarda, seralarda insanlar mutlu. Üretimde de en önemli rol kadındadır. Türk kadını fedakarlığı, üretime katkısıyla örnektir. Dünyada da emsali yoktur. Önümüzdeki büyük politik krizleri de inşallah kadınlar sayesinde aşacağız" dedi.

CANLI HEYKEL YAPILDI

Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, Türkiye'de kooperetifçilik zor olduğunu ancak İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin ön sözleşmeli üretimle oluşturulan modelin başarıya ulaştığını söyledi. Sümerkan, "Bu model örnek oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederim. Türkiye kooperatifçilikle kalkınır" dedi. Bayındır'da Antalya EXPO'sundaki bir firmadan esinlenerek yola çıkarak ilk kez çiçeklerden oluşan canlı heykel yapmayı başardıklarını belirten Sümerkan, canlı heykelin yapımını gerçekleştiren Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür etti. Bayındır Kaymakamı Barboros Baran ise yaptığı konuşmada Türkiye'de 20 yıldır yapılan festival sayısının çok fazla olmadığını, Bayındır'daki festivalin bu nedenle de çok başarılı olduğunu, üreticiye de büyük destek olduğunu söyledi.

"BAYINDIR ÇİÇEK ÜRETİMİYLE TANINDI"

Bayındır Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli, festivalin zımba gibi bir delikanlı çağını yaşadığını söyledi. Dünyada Bayındır'ın festivali ve çiçek üretimiyle tanınmaya başladığını belirten Sesli, "Çiçek sevgi, dostluk, arkadaşlık demektir. Türkiye'deki mevcut ortamda da gerekli olan sevgidir" dedi. Festivalin konuk ilçesi Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, tarımın desteklenmesinin bölge ekonomisine etkisinin en güzel örneklerinde birinin Bayındır'da hayat bulduğunu gördüğünü söyledi. Bayındır'daki modelin ülkeye örnek olması gerektiğini belirten Nuhoğlu, bu modelin eğitim, sanat, kültür geliştikçe daha güzel bir ülkeye kavuşulacağını dile getirdi. Onur konuğu il Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Kadar ise belediye başkaların ufuklarıyla kent ekonomisine büyük katkı verdiğini belirterek, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eğitim alanında yaptığı atılımlar Eskişehir'i öğrenci cenneti haline getirdi. Dördüncü döneminde ise se hedefi doğrultusunda turizm kentine dönüştü. Bayındır da çiçek üretimiyle tanındı" dedi.

Festival, açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra resmen açıldı. Ardında da ilk kez yapılan çiçeklerden oluşturulan canlı heykelin açılışı gerçekleşti. Bayındır Çiçekçilir Kooperatif'nin Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri ve öğrencilerine yaptırılan heykel alkışlarla açıldı. Bayındır'da çiçekliği başlatan Zeynep Teyze anısına yapılan heykelde çeşitli bitki ve çiçekler kullanıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aykurt Nuhoğlu Ufuk Sesli Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title