Haberler

İzmir'deki elektrik faciası soruşturmasında 2 genel müdür dahil 6 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın yolda yürürken kaçak elektrik akımına kapılarak can vermesiyle ilgili yürütülen adli soruşturmada, İZSU Genel Müdürü ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S. ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P. hakkında gözaltı talimatı verildi. Şüphelilerin gözaltına alınması için işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

GÜRKAN ERDOĞAN KİMDİR?

Gürkan Erdoğan, 1982 yılında İzmir'de doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir'de tamamladı. 2006 yılında Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 2012 yılında Ege Üniversitesi'nde planlama alanında yaptığı çalışmalarla master derecesi alarak İnşaat Yüksek Mühendisi oldu.

İş hayatına 2006 – 2009 yılları arasında özel sektörde ve İnşaat Mühendisleri Odası'nda çalışarak başladı. 2009 yılında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nde İnşaat Mühendisi olarak göreve başladı. Ege Bölgesi'nde birçok projede sorumlu mühendis olarak görev aldı ve tamamladı.

2016 – 2020 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanlığı görevini yürüttü.

2019 yılı Temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı olarak göreve başladı. 2020 yılı Ekim ayı itibariyle İZSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. 2020-2023 yılları arasında bu görevi sürdürdü. 2024 yılında İZSU Genel Müdürü olarak görevlendirilmiş ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Haberler.com / Ayça Elal - Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ceren Deniz Güncel İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Kadir Tokay:

Gözaltı değil tutuklama haberi gelsin artık. Kaç hafta oldu.

Yanıtla575
Hek Tor:

İzsu'nun ne suçu var ki... Adamların mazgal yaparken derinde olan kabloları yüzeye çıkartma gibi bir ihtimalleri yok, zira mazgalcı elektrik tesisatından anlamaz, biraz çaksa bile bu iş için malzeme gerekli, malzeme isterse adama sorarlar neden diye, nedenini öğrenince de bu senin işin değil derler ve sorumlu firmayı ararlar... Zincirleme gider bu böyle.

5833
Billy gates:

İŞ İŞTEN GEÇİNCE AMPULLAMİNASYON YERSEN

1111
ahmet :

olayın sadece elektrik şirketi ile ilgili olmadığını biliyorduk zaten.. gerçekler ortaya çıkacak

Yanıtla1434
nizam avağ:

Diyarbakır ve Mardin’de anız yangınlarında 15 kişi öldü. Onlar için de tutuklama olacak mı ?

Yanıtla442
Yunus Deliorman :

kaçak elektrik kullananları tutuklayakmı

35
Üveys Uyanık:

uyle değil tutuklayin

Yanıtla429
bekir yapici:

olayi saptirmadan particilige dökmeden yanli düsünmeden kimin hatasi varsa kim görevin ihmal etmis kim gerektigi sekilde yapmamissa en tepeden en asagiya yargilanmali malesef bunu temenni etmemiz ülkemiz ve yargi acisindan utanc verici bir durum ancak ülkemizde yarginin durumu ortada vatandasin cok büyük bir bölümü yargiya güvenmiyor haksizda degiller yine algi operasyonu yapiliyor gibi cünki göz altina alinan izsu genel müdürü 20 temmuzda göreve gelmis acaba olayda nasil bir sorumlulugu olur.

Yanıtla527
Serhat Bağcı:

Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız ölümlerin nasıl gerçekleştiğine bakacaksınız. Bu olay bu kadar basit

Yanıtla318
İsmimi ne yapacaksın:

Ne gözaltısı kardeşim, idam lazım bunlara idam!!!

Yanıtla77
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title