Haberler

İzmir'de İç Güvenlik ve Özel Güvenlik Sektörü Konferası

Abone Ol

İzmir Hilton Oteli'nde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Avrupa Birliği (AB) ile İzmir'in de aralarında bulunduğu 5 il ve sekiz ilçede pilot olarak uygulanan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi 2. Aşama kapsamında düzenlenen konferansa, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, UNDP temsilcileri, proje uzmanları, illerin vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe emniyet müdürleri, ilçe jandarma komutanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

İzmir Hilton Oteli'nde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Avrupa Birliği (AB) ile İzmir'in de aralarında bulunduğu 5 il ve sekiz ilçede pilot olarak uygulanan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi 2. Aşama kapsamında düzenlenen konferansa, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, UNDP temsilcileri, proje uzmanları, illerin vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe emniyet müdürleri, ilçe jandarma komutanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan UNDP Yönetişim Program Yöneticisi Dr. Leyla Şen, sivil gözetimin toplumların beklentilerine yönelik yeni yapıların güvenlik hizmeti anlayışının olmazsa olmazı olduğuna değindi. Ardından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Fidan, proje hakkında bilgi verdi. Projenin ilk aşamasının 2008 ile 2010 yıllarında uygulandığını belirten Fidan, İkinci aşamasını şu an uyguluyoruz, yıl sonunda bunu tamamlamış olacağız. Belki 3. aşamayı uygulayacağız. Bizim açımızdan projenin en önemli çıktısı, iç güvenlik sektörünün sivil gözetiminin geliştirilmesi kavramının Türkiye'de tartışılmaya açılmasıdır. Sivil gözetim Türkiye'de yeni bir kavram. Proje kapsamında, ilk aşamada, iç güvenliğin sivil gözetiminin geliştirilmesine yönelik 60'a yakın rapor hazırlandı. Biz ikinci aşamada, bir takım yeni şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Bizde iç güvenlik Osmanlı döneminden gelen bir yapı, bu elbette bir artı, ama bunları dönüştürmek de gerekiyor. Artık hizmet alan, hizmet veren ayrımı yeni kamu yönetimi anlayışında ortadan kalkıyor. Hizmet verdiğiniz insanları, vatandaşları birey olarak bizi karşıda hizmet alan olarak görmek yerine hizmetin paydaşı, ortağı olarak gören bir anlayışa geçilmesi lazım. Olabildiğince şeffaf çalışmalar yapmayı sağlamayı amaçlıyoruz diye konuştu.

İNSANI MERKEZİNE ALAN HİZMET SONUMU ÖNE ÇIKIYOR

Toplumların gelişmesinde ve demokrasinin yerleşmesinde güvenlikle güvenlik hizmetlerinin kalitesinin önemli bir yeri olduğuna değinen İzmir Vali Vekili Adem Karahasanoğlu Başta eğitim, sağlık, sosyal hizmetler ve güvenlik olmak üzere birçok alanda insanı merkezine alan hizmet sunumu öne çıkmaktadır. Ülkeler arasındaki medeniyet yarışının tüm hızıyla devam ettiği günümüz dünyasında toplumların gelişmişlik düzeyi artık insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygıyla ölçülmektedir. Gelişmiş demokratik ülkelerde güvenlik birimleri bireysel ve hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak görülmektedir. Bu kapsamda, suçun oluşmadan önlenmesini sağlayacak tedbirler artık daha etkili bir biçimde uygulanmaktadır dedi. Konuşmaların ardından, Baş Teknik Danışman Prof. Dr. Sebastian Roche, İç güvenlik sektörü gözetimi; Türkiye ve AB arasındaki karşılaştırmalı perspektifler konulu bir konuşma yaptı. Akşama kadar sürecek konferans kapsamında, konularının uzmanları projeyle ilgili bilgilendirmelerde bulunacak. Proje, Türkiye'de pilot olarak seçilen İstanbul, İzmir, Gaziantep, Malatya ve Trabzon ile bu kentlerin sekiz ilçesinde uygulanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title