İzmir'de Tarihi Birliktelik
İzmir'in iki ezeli rakibi Karşıyaka ve Göztepe tarihi bir anlaşmayla bir araya geldi.
İzmir'in iki ezeli rakibi Karşıyaka ve Göztepe tarihi bir anlaşmayla bir araya geldi. Kentte spor organizasyonlarına destek olan Folkart Yapı, düşman kardeşleri ortak forma reklamıyla buluşturdu. Folkart Tower'daki tanıtım toplantısında Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de ilk kez buluşarak tarihi dostluk mesajları verdi. Ülkenin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerde olduğumuzu söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 'İki kulüp belki de tarihlerinde ilk kez bir araya geldi. Hep birlikte dostluk, beraberlik mesajı verelim isteyip böyle bir teklifle Folkart'ı seçtiler. Tek tek gelseler forma reklamına sıcak bakmazdım ama böyle bir teklif beni son derece mutlu etti" dedi. "Biz İzmir olarak Türkiye'ye birlik beraberlik mesajı veriyorsak ne mutlu bizeö diyen Sancak, 'Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş da aynı formayla çıkıp terör olaylarının arttığı şu günlerde birlik mesajı verecek. Spor aracılığıyla verilen mesaj her türlü mesajdan daha etkili oluyor. İzmir adına böyle iki kulübe de teşekkür ediyorum. Folkart olarak İzmir'den para kazanan bir şirket olarak kazandığımız paranın bir kısmını bu tür etkinliklere harcamayı lütuf olarak değil görev olarak görüyoruz. Bütün iş dünyasına çağrı yapıyorum. Ben firma olarak bu desteklerin karşılığını misliyle alıyorum. Onlar da kulüplerin yanında olsunlar. Bunlar bir şirketin prestiji için çok önemli hamleler" diye konuştu.
Folkart'ın son 10 yıldır İzmir kent kimliğine katkı koyan firmaların başında Folkart geldiğini söyleyen Karşıyaka Başkanı Ali Erten, "Ülkemiz bu günlerde barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu zor günlerden geçiyor. Aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu günlerde bizlerin de yapabileceği şeyler olabilir. Bu düşünceyle yola çıktık. Folkart çatısı altındaki birlikteliğin önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Forma reklamı anlaşmasında ekonomik katkı söz konusu ancak onun ötesinde ülkemizin bugünkü durumunda bu mesajı vermek çok önemli. Rekabetin sahada olması çok güzel ama saha dışında böyle mesajlar önemli" şeklinde konuştu.
Göztepe olarak hep aynı mesajı vermeye çalıştığını belirten Başkan Mehmet Sepil, 'Ne yapıyorsak İzmir için yapmak zorundayız. Sadece kulüp olarak bakamayız. Göztepe-Karşıyaka rekabeti İzmir için Türkiye ve uluslar arası çapta bilinen bir sembol. Bu iki kulübün göğüslerinde aynı reklamı, aynı şirket ismini taşıması çok önemlidir. Bunan sadece maddi anlamı yok bizim için. Folkart, İzmir'in içinden çıkmış çok başarılı bir şirket. Forma reklamı konusunda hassasiyetimi, kolay kolay reklam almayacağımı söylemiştim ama Karşıyaka'yla birlikte aynı reklamı taşımak bizim için önemli bir hadise. 1981'de 80 bin kişiyle maç yaptığımızda rekabetin sahada kaldığı yıllardı. Saha içi rekabetin saha dışı hırçınlığa taşındığı günlere geldik. Birlikte hareket etmek, bu tür olayları azaltmayı planlıyoruz. Birlikte İzmir'iz bu günlerde birlikte Türkiye'yiz'dedi.
SÜPER LİG'E 800'ER BİN TL
FOLKART ile kulüpler arasında yapılan anlaşma karşılığında şirket futbol takımlarının göğsüne 550'şer bin TL karşılığında isim reklamı verecek. Takımlar lig sonunda ilk 6'ya girdikleri takdirde 150'şer, Süper Lig'e çıktıkları takdirde ise 100'er bin TL daha ödül almaya hak kazanacak. Teklifi Göztepe İdari CEO'su Kerem Ertan'ın geliştirip önce Karşıyaka, ardından birlikte Folkart'ın kapısını çaldığı öğrenildi.
DERBİ YARI YARIYA
KARŞIYAKA ve Göztepe, PTT 1. Lig'de 2.5 yıl aradan sonra 6-8 Kasım'da oynanacak İzmir derbisinde tribünlerin yarı yarıya paylaşılması için ilk adımı da attı. Sezonun ilk yarısında Atatürk Stadı'nda oynanacak derbide ev sahibi taraf olan Karşıyaka Başkanı Ali Erten, forma sponsorluğu toplantısında, 'Gönül istiyor ki bu maçlarda 60-70 bin kişi olalım. Passolig'de biz 6-7 bin civarındayız. Göztepe de o civarda. Eğer o dönem istediğimiz sayıya ulaşırsak Atatürk Stadrı hepimize yeter. Paylaşımla ilgili bir sıkıntımız yok. Beraber o stadı dolduralım istiyoruzö diye konuştu.
Erten, basketbolda şampiyon oldukları dönemde Sepil'in kendisini arayıp bir İzmirli olarak gurur duyduğunu söylemesinden övünç duyduğunu da belirtti. Mehmet Sepil ise derbi tribün paylaşımı konusunda, 'O maçı seyretmek isteyen taraftarların geleceği bir yöntemi birlikte bulacağımıza inanıyorum. Her iki maça da gelmek isteyen tüm Göztepeli ve Karşıyakalılar gelebilmeli. Kulüp olarak görevimiz bunun önünü açmakö dedi. Mesut Sancak ise, 'Bu sezon iki takımın da Süper Lig'e çıkacağına inanıyorum. Kendi adıma bu haftadan başlamak üzere maçlara gideceğim. Eşimi dostumu alıp Manisa'ya Göztepe-Giresun maçına gideceğimö dedi.
İKİSİ DE İDDİALI
SPOR Toto Süper Lig yarışını değerlendiren Ali Erten, 'Her takım hedef için kurulur. İyi bir takımız, Süper Lig hedefimiz var. 19 yıldır beklediğimiz sonuca ulaşacağımızı düşünüyorumö şeklinde konuştu. Mehmet Sepil, 'Göztepe hangi branşta yarışıyorsa rekabetçi olacaktır. 2. Lig'den 1. Lig'e çıkınca rekabetçi kadro kurduk. Hedefimizi geçen yıl Göz-Göz'ü Süper Lig'e çıkarmak olarak açıklamıştık. Bu hedef için yürüyoruz. 5 yabancı kararıyla ligin kalitesi de arttı. Sıkı bir rekabet olacak. Bu sezon veya önümüzdeki dönemde lige çıkacağız" dedi. İki başkan da ligdeki hakem hatalarında kasıt aramadıklarını belirtti.
STATLARI BEKLİYORUZ
KARŞIYAKA ve Göztepe, yeni statlarına kavuşmayı bekliyor. Gürsel Aksel Stadı ve Karşıyaka İlçe Stadı yerine yapılacak yeni statların ihalesinin 20 ay önce yasal sorunlar çözülmeden yapıldığını söyleyen Mehmet Sepil, 'Aynı sorunlar devam ediyor. Belli süreçler yaşanıp izinler alınmadan inşaatların başlaması mümkün değil. Kulüp olarak en önemli engellerden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin muaffakiyetini almamız gerekiyordu. Bu engel aşıldı. Ruhsatın alınmasını bekliyoruzö dedi.
Sepil, Karşıyaka Stadı'ndaki yıkım ve zemin iyileştirme çalışmalarının başlaması konusundaki bir soru üzerine, 'Biz Karşıyaka'daki faaliyetleri kulüp olarak yaptırmıyoruz. Çünkü binlerce kişi mevcut tesisimizde orada altyapı hizmeti alıyor. Ruhsat çalışmaları yüzde yüz bitmeden inşaatı başlatamayız. Sorun çıkarsa altyapı faaliyetlerini kaybederiz. Bütün izinler biter ve emin olursak müteahit inşaat makineleriyle girebilir. Karşıyaka'nın avantajı stadı kullanılmıyordu. Gürsel Aksel Stadı'nı vermekle ilgili sorun altyapıyla ilgiliydi' diye konuştu
Karşıyaka Stadı'nın inşaatının Göztepe Stadı'na göre 1 adım daha önde olduğunu belirten Ali Erten, 'Arazideki eski binalar boşaltıldı ve yıkıldı. Zemin iyileştirme çalışmalarıı başladı. Parsel birleşimleri yapılıyor. Belediyeye dün ruhsat başvurusu yapıldı. Kamulaştırma bedeliyle ilgili stattaki arazisi için tapusu çıkan Karşıyaka Belediyesi komisyonları inceleme aşamasında' ifadelerini kullandı. Mesut Sancak, diğer kulüplere desteğiyle ilgili bir soru üzerine, 'Şirket olarak daha önce diğer kulüplere de destek verdik ve imkanlarımız doğrultusunda yine veririz. Ama İzmir'de çok kulüp var. Diğer firmalar da buna seyirci kalmamalı' dedi.