Haberler

İzmir'deki orman yangınına müdahale sürüyor

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman bölgeye gidip, bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi. Yangının yerleşim yerlerine uzak olduğunu belirten Duman, tahliye durumu olmadığını ve bazı hayvanların yangından kurtarıldığını söyledi.

'FARKLI YÖNLERDE SÖNDÜRME İŞLEMİ SÜRÜYOR'

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman bölgeye gidip, bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi. Duman, burada yaptığı açıklamada, "Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) ekipleri yangına müdahale ediyor. Olağanüstü bir şekilde mücadele halindeler. Rüzgar sürekli yön değiştiriyor. Farklı yönlerde soğutma ve söndürme işlemleri devam ediyor. BUCAKUT ekiplerimiz yaklaşık 17 kişi, 5 araç ve 2 tankerle burada hem soğutma hem de söndürme işlemlerini gerçekleştiriyor" dedi.

'YERLEŞİM YERLERİNE UZAK'

Görkem Duman, yangının yerleşim yerlerine uzak olduğunu kaydetti. Herhangi bir tahliye durumunun olmadığını ifade eden Duman, doğal yaşamdaki bazı hayvanları yangından kurtarıp, barınağa götürdüklerini söyledi. Duman, Zafer Mahallesi'ndeki yangında alevler nedeniyle bir çimento fabrikasının risk altında olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Görkem Duman Acil Durum Güncel Çevre Yaşam İzmir Buca Çevre Acil Durum Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title