Haberler

İzmir Körfezi'nde çevre katliamı! Sahilde yürümek neredeyse imkansız

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir Körfezi'nde kirliliğin etkisiyle çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğu görüldü. Deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye döndüğü körfezde balık ölümleri yoğun olarak gözlemlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri denizdeki ölü balıkları toplamak için çalışma yürütüyor.

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik tarihinin en yüksek noktasına ulaştı. Çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğu körfezde deniz suyu rengi yeşil ve kahverengiye döndü. Sahile inen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

KİRLİLİĞİN KAYNAĞININ TESPİTİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kentte 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan Sahili'ne ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için çalışmalar devam ediyor. Deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye döndüğü körfezde balık ölümleri bugün Karşıyaka ilçesinin Aksoy Mahallesi'nde de yoğun olarak gözlemlendi. Çok sayıda ölü balığın deniz yüzeyine çıktığı ve sahile vurduğu görüldü. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar da duruma tepki gösterdi.

BELEDİYE EKİPLERİ ÖLÜ BALIKLARI TOPLUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise denizdeki ölü balıkları toplamak için çalışma yürütüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca toplu balık ölümleri ve kirlilikle ilgili araştırma ile çözüm önerilerini sunmak için oluşturulan "İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu"nun ilk toplantısı, geçen hafta Bakan Murat Kurum'un başkanlığında gerçekleşmişti.

İzmir körfezi'nde çevre katliamı! Sahilde yürümek neredeyse imkansız

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Güncel İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

XYZ:

Izmir insani guzel, kendi kptü. Izmir deyince aklima ilk gelenler simsiyah bir deniz, idrar kokan sokaklar, hamam bocekli sahiller

Yanıtla654
Abuzer Sever:

İzmir kimin elinde? Eee? Daha ne bekliyorsunuz...

Yanıtla1441
Bozkurtlar Diriliyor:

alan razı veren razı kime ne yaa :)

Yanıtla229
Misafir:

Nasıl bir topluluksan öyle yönetilirsin..

00
Emin Görmecikli:

yorum yok

Yanıtla418
huseyin eskin:

İzmirlilere acımıyorum da balıklara yazık olmuş.

Yanıtla316
Zamanla Akıllanan Adam:

BENİM İZMİRİM BENİM KARARIM. İDEOLOJİ HERZAMAN HİZMETİ YENER

Yanıtla78
Baris Koc:

heyklleri salin temizlerler

Yanıtla54
Diyojen Öz:

OLAN HEP MASUM CANLARA.

Yanıtla17
öti1941:

Alman RTL televizyonu ayni olayin yunanistanin kiyilarinda da oldugunu gösterip; akar sulardaki kirlilikten dolayi,tatli su baliklarinin denize dogru yüzdüklerinden ve dolayisi ile tuzlu suda yasayamadiklarini anlatti.

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title