İzmir Üniversitesi 6'Incı Eğitim Yılına Başladı
İzmir Üniversitesi Arge Merkezi projelerin referans noktası olacak.
6'ncı akademik yıl açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, kısa zaman içinde hayata geçecek İzmir Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Geliştirme Merkezi'nin proje hazırlama konusunda referans olacağını söyledi.
İzmir Üniversitesi 2013-2014 akademik yılına düzenlenen törenle başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, heyet üyeleri, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş yaptı. İlk dersi veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Demirci'ye plaketini Rektör Erciyeş takdim etti.
İletişim Fakültesi gelecek sene kurulacak
İzmir Üniversitesi'nin kurulduğu 2007 yılından bu yana eğitim verecek akademik kadrolarda temel alt yapıyı kazandığını ve ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim verdiğini hatırlatan Rektör Erciyeş, üniversitede artık araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık verileceğini söyledi. Erciyeş, "Kısa zaman içinde hayata geçirmeyi planladığımız İzmir Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Geliştirme Merkezi, proje geliştirme ve yazmada referans noktası olacaktır. Öte yandan gelecek yıl sekizinci fakülte olarak İletişim Fakültemizi açmayı planlıyoruz" dedi. İzmir Üniversitesi'nin sadece akademik çalışmaları ile değil sosyal sorumluluk projeleri ile de diğer üniversiteler arasında öne çıktığını ifade eden Prof. Dr. Erciyeş, "Avrupa Birliği'nin 50 bin Euro hibe desteği ile yürüttüğümüz Çocuklarımızı Kazanalım ve benzeri projeler gibi sosyal sorumluluk projelerini yapmaktan mutluyuz" diye konuştu.
Üniversiteler değişimin destekleyicisi olmalı
Rektör Erciyeş'in ardından söz alan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu hatırlattı ve "Değişen dünya düzeni içinde bilgiye ulaşmanın maliyeti artık sıfıra indi. Bu noktada üniversiteler de bu değişime ayak uydurmalı. Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında yer almasına rağmen refah düzeyinde 92'inci sırada; kitap okuma ve akademik yayınlar konusunda ise daha gerilerde. Bu gidişatı değiştirmek için bizlere büyük görevler düşüyor" dedi. Üniversite mezunu olmanın artık bir lüks olmaktan çıktığını belirten Doğanata, İzmir Üniversitesi'nin 69 vakıf üniversitesi arasında Türkiye ortalamasının üzerinde bir burslu eğitim olanağı sunduğunu hatırlattı ve daha fazla lise mezununun üniversite eğitimi alabilmesi için her zaman mücadele vereceklerini sözlerine ekledi.
Türkiye kendi markaları ile öne çıkmalı
2013-2014 akademik yılı Prof. Dr. Muzaffer Demirci'nin Türkiye'nin Ekonomik Görünümü dersi ile başladı. Konuşmasında, "1. İzmir İktisat Kongresi 1923 yılında düzenlenmişti ve ulaşılmak istenen nokta, Türkiye'nin üretemediği şeyleri üreten bir ülke haline gelmesiydi. 2013 yılındayız ve Türkiye şu an bu noktadan çok uzakta" değerlendirmesini yapan Demirci, Türkiye'nin dünya piyasalarında kendi markaları ile var olan bir ülke olmak için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.