Haberler

İzmir Yeni Vagonlarına Kavuşuyor

Güncelleme:
Abone Ol

İsmi, 20 bin İzmirlinin oylarıyla "Körfez Yunusu" olarak belirlenen İZBAN'ın 40 yeni tren setinin ilkinin montajı tamamlandı.

İsmi, 20 bin İzmirlinin oylarıyla "Körfez Yunusu" olarak belirlenen İZBAN'ın 40 yeni tren setinin ilkinin montajı tamamlandı.

İZBAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk setin tamamlanması dolayısıyla Adapazarı'nda yerleşik üretim tesislerinde kutlama yapıldı.

Tamamlanan seti inceleyen TCCD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İZBAN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Duman ve Başkanvekili Zeliha Gül Şener, yetkililerden montaj ünitesindeki trenlerin son durumu hakkında bilgi aldı.

Körfez Yunusu'nun tüm test sürüşleri Adapazarı'nda tamamlandıktan sonra 9 vagonlu ilk üç set, üç ayda İzmir'de işletmeye alınacak. 72 vagondan oluşan 24 setin 2014 yılı içinde İzmir'de olması, setlerin tamamının ise Ağustos 2015'de tamamlananak işletmeye alınması öngürülüyor.

İZBAN'ın Körfez Yunusu isimli yeni trenleri 120 vagonluk, her biri 70 metrelik 40 setten oluşuyor. Uzunluğu 70 metre, genişliği ise 2 metre 95 santimerte olan setler, 3 metre 85 santimetre yüksekliğe sahip. İşletme azami hızı saatte 140 kilometre olarak belirlenen setler, çift dizide tek seferde yaklaşık bin 500 yolcu taşıyabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Karaman İsmet Duman Adapazarı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title