Haberler

Elektrik akımı faciasında mahkemeden karar: 2 kişiye ev hapsi, 9 kişiye şartlı tahliye

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'de sağanak sırasında yolun karşısına geçerken elektrik akımına kapılan 2 kişi feci şekilde can vermişti. Acı olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında olduğu ve tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkan şüphelilerden 2'sine ev hapsi verilirken 9 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheliden 2'sine ev hapsi verildi, diğerleri serbest bırakıldı.

ŞÜPHELİLER YENİDEN SORGULANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından dün gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 zanlı, cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe yeniden sorgulandı.

Hakimlik, bu kişilerden aralarında Erdoğan, Köseoğlu ve Yüksel'in de bulunduğu 8'inin yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına, 2'sine ise ev hapsi verilmesine karar verdi.

Soruşturma çerçevesinde Ordu'da yakalanıp Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan 1 kişi de savcılıktan serbest bırakıldı.

BAŞKAN TUGAY'DAN İLK AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi'nin, adli kontrolle serbest bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Hiç beklemedikleri bir anda Erdoğan ve Sadi ile İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nun gözaltına alındığını belirten Tugay, "Gözaltına alınacaklarına dair bir haber aldık ve ondan sonra bunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştık. Bir bilirkişi raporundaki bazı iddialara dayanarak bu gözaltı kararının alındığını anladık." dedi.

Erdoğan ve Sadi'nin görevleri başında gözaltına alındığını aktaran Tugay,"Bu sürece katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızla ilgili bundan sonra yürüyecek hukuki süreçte tüm şeffaflığımızla, bu sürece katkı vermek için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Onlar için hiçbir zaman kaybetmeyeceğimiz bir üzüntümüz var. Ancak hepimiz adalet arıyoruz. Burada adaletin yerine gelmesi için bizler de çaba gösteriyoruz. Bugün arkadaşlarımızla ilgili verilen kararın adil olduğuna inanıyorum. Onlara geçmiş olsun diyorum. Kurumumuza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

"SABAH GÖREVİMİZİN BAŞINDA OLACAĞIZ"

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, "Biz hiçbir zaman ifade vermekten, yargılanmaktan imtina etmedik. Adli makamlara süreç boyunca yardımcı olmaya çalıştık. Sürecin bu şekilde bitmesinden mutluyuz. Alınan karardan son derece mutluyuz. Sabahtan itibaren görevimizin başında olacağız. İzmir için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i yakalanmıştı. Bu kişilerden 14'ü tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Tugay Ali Hıdır Politika Ev hapsi Güncel Hakim İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

Üveys Uyanık:

adalet buymuş olan o insanlara oldu

Yanıtla1114
Arda Yıldız:

Yazık bide sosyal adalet derler.. yazık 2 masum vatandaş umrunlarında değil suçlular kahraman gibi karşılanıyor ölen 2 masum insana nispet eder gibi.

Yanıtla278
1gerceklerinsesi:

ha ha ha yazık ya. adaletin trajik tecelli haberine güleceğim ama rahmetli kardeşlerimize saygımdan gülemiyorum. rahmetli kardeşlerimiz bizler hakkınızı arıyoruz hiç merak etmeyin. burada yazdıklarımızın bile bir önemi var. emin olun sizin hakkınızı savunan insanlar da var, savunacaklar da.

Yanıtla048
Sefa Altun:

KİM OZAMAN BUNUN SORUMLUSU,İNSAN HAYATİ BU MEMLEKETTE BU KADARI UCUZMU...!!

Yanıtla133
Ismail Celik:

birde madalya taksaydiniz bari ayip olmasin sonra olan giden canlara oldu pisi pisine olmek bu demekki yaziklar olsun

Yanıtla127
Kara Ahmet:

hah işte adalet ...ohbe..........neyse dahafazla yazmayayim

Yanıtla015
sade vatandaş:

Nasrettin Hoca ne demiş Dostlar alışverişte görsün .....ya işte böyle

Yanıtla011
Umit sen:

yine ayni senaryo dunya bizi kiskaniyor. ey ulkeyi yonetenler ry adalet dagitanlar allahin karsisina nasil cikacaksiniz. nasil hesap vereceksiniz.

Yanıtla110
ayhan arman:

Yine suçlu ölenler herhalde neden yağmurlu havada dışarı çıktılar neden suyun içinden geçtiler vs vs yazık birde adalet yerini buldu diyorlar

Yanıtla08
Halit:

Adalet yerini bulmuş yazıklar olsun, o ölen insanlar o mahkemenin yakınları olsaydı ne düşünürlerdi acaba??? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı sorumlular cezasını çekmeli böyle devam ederse??? İnsanlar ölmeye devam eder.

Yanıtla05
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title