Haberler

İztuzu Sahili Yönetim Planı Projesi" Hazırlandı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İztuzu Plajından detay görüntüler İztuzu Plajı ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısından detaylar MSKÜ, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli ile röportaj MSKÜ Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kuleli: "Proje sonunda ortaya çıkacak verilere göre, İztuzu sahilini hem en iyi şekilde koruyup geliştirecek hem de en iyi şekilde hizmet verip ekonomik katkı sağlayacak altyapının hazırlanması hedeflenmektedir" Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından "İztuzu Sahili Yönetim Planı Projesi" hazırlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İztuzu Plajından detay görüntüler

İztuzu Plajı ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısından detaylar

MSKÜ, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli ile röportaj

MSKÜ Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kuleli:

"Proje sonunda ortaya çıkacak verilere göre, İztuzu sahilini hem en iyi şekilde koruyup geliştirecek hem de en iyi şekilde hizmet verip ekonomik katkı sağlayacak altyapının hazırlanması hedeflenmektedir"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından "İztuzu Sahili Yönetim Planı Projesi" hazırlandı.

MSKÜ tarafından Ortaca Meslek Yüksekokulu salonunda, Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı'na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "İztuzu Sahili Yönetim Planı Projesi"nin hazırlandığını söyledi.

Projenin, bölgenin tarihi, kültürel, ekonomik, ekolojik ve sosyal yönden araştırılmasını kapsadığını anlatan Kuleli, "Proje sonunda ortaya çıkacak verilere göre, İztuzu sahilini hem en iyi şekilde koruyup geliştirecek hem de en iyi şekilde hizmet verip ekonomik katkı sağlayacak altyapının hazırlanması hedeflenmektedir." dedi.

Proje sonuçlarının uygulanması konusunda bölgede faaliyet gösteren sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışılacağını dile getiren Kuleli, "Neticede İztuzu sahilinin hem korunması hem de insan kullanımının minimize edilmesi ve ekonomik gelir elde edilmesi hedeflenmektedir." diye konuştu.

Kuleli, 15 ayrı ekibin saha çalışmalarına başladığını ifade ederek, "Bölgedeki endemik türler, hem deniz hem kara tarafındaki bitki örtüsü, deniz ortamındaki canlılar, kaplumbağalar, bütün biyolojik faktörler dahil olmak üzere koruma planları hazırlanacak." bilgisini verdi.

"Bütün dünyaya örnek gösteriliyor"

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska da bölgede 1990'larda başlayan koruma çalışmalarından, 2000'li yıllardan sonra sonuç alınmaya başladığını söyledi.

Deniz kaplumbağaları gibi çok uzun sürede erginleşen canlıların korunması için uzun seneler boyunca koruma çalışmalarını sürdürmek gerektiğini vurgulayan Kaska, şunları kaydetti:

"İlk yıllarda bırakılan yavrular, anne olarak bu kumsala gelip yuva yapmaya başladı. Başlangıç yıllarında 200 olan yuva sayımız, son yıllarda 300, 400, hatta 500'ün üzerine çıktı. Bu yönüyle burası, Türkiye'de deniz kaplumbağalarının en iyi korunduğu ve kumsaldaki izleme çalışmalarının yapıldığı bir merkez. Bütün dünyaya da örnek olarak gösteriliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yakup Kaska Ortaca Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title