Haberler

Japonya'da Mehteranlı "Türk Yürüyüşü"

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Meydandan genel görüntü, - Mehteran takımının gösterisi, - İzleyicilerden detay, - TürkiyeTokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç'in açıklamaları, - Genel görüntüler, Japonya'da mehteranlı "Türk Yürüyüşü"- Türkiye'den gelen mehter takımı için başkent Tokyo'nun en işlek caddesi trafiğe kapatıldı Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türk-Japon ilişkilerinin 125'inci yılı etkinlikleri kapsamında "Türk Yürüyüşü" yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Meydandan genel görüntü, - Mehteran takımının gösterisi, - İzleyicilerden detay, - Türkiye Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç'in açıklamaları, - Genel görüntüler, Japonya'da mehteranlı "Türk Yürüyüşü"- Türkiye'den gelen mehter takımı için başkent Tokyo'nun en işlek caddesi trafiğe kapatıldı Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türk-Japon ilişkilerinin 125'inci yılı etkinlikleri kapsamında "Türk Yürüyüşü" yapıldı. Tokyo Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonu ile yapılan etkinliğe Türkiye'den özel olarak getirilen Mehter takımı damgasını vurdu.Kentin en meşhur semti Ginza'da yapılan Türk Yürüyüşü için Tokyo'nun ana caddelerinden Omotosento Caddesi trafiğe kapatılırken, Türk ve Japon bayraklarını sallayan binlerce kişilik topluluk, renkli görüntüler oluşturdu.Yürüyüşe, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Namık Alper, Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125'inci yıl dönümünü anma kapsamında 2 aylık tarihi bir yolculuk sonucu Japonya'ya gelen TCG Gediz Fırkateyni personeli, Türk ve Japon vatandaşlarının yanı sıra yabancı misyon temsilcileri katıldı.Mehter grubunun performansı, büyük coşku ve ilgi uyandırırken, fotoğraf çekmek isteyen halk, köprü üstlerinde ve yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturdu.AA'ya konuşan Büyükelçi Meriç, yürüyüşe katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Bu durum, Japonların bizi ne kadar çok sevdiğinin açık bir kanıtı" ifadesini kullandı.Ertuğrul firkateyni, 15 Eylül 1890'da geri dönmek için Yokohama Limanı'ndan ayrılmış, tayfun sebebiyle 16 Eylül 1890'da Kuşimoto açıklarında kayalıklara sürüklenerek batmıştı. Kazada 531 Türk denizci şehit olmuştu. Bu facia, Türk-Japon dostluğunun miladı olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Bülent Meriç Türkiye Japonya Tokyo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title