Haberler

Yaptığı paylaşım sonrası gözaltına alınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, adli kontrolle serbest bırakıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan yaptığı, "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" paylaşımı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alındı. Ercan, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım başını yaktı.

YAPTIĞI PAYLAŞIM BAŞINI YAKTI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ercan hakkında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

GÖZALTINA ALINDI

Ercan, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ'da gözaltına alındı. Ercan, Malatya'ya getirildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye çıkarılan Ercan, savcılık sorgusunun ardından "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşte o paylaşım:

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan gözaltına alındı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Övgün Ahmet Ercan Ahmet Ercan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (45)

Farmer Cafo:

Hükümet ne kadar da zor durumda görüyor musunuz? Biri maçlar seyircisiz oynansın deyip deprem bölgesinde depremzedeleri azarlar biri bilim insanlarını göz altına alır ne demek oluyor bunlar sizce?ABBAS YOLCU

Yanıtla222847
Kemal Akgün:

HÜKÜMET ZORDURUMDAYSA SİZ NİYE BİTARAFINIZI YIRTIYORSUNUZ SOKAKLARI KARIŞTIRIYORSUNUZ YALAN YANLIŞ KONUŞUP TOPLUMU PROVAKE EDİYORSUNUZ BIRAKIN GİTSİN OZAMAN

2262
ismail bey :

Bilim adami diye tv ye çıkanlar böyle açıklamalar yapıyor, kendi pisliğımı yedim diyor felan. Sonrada bizi ciddiye almadılar diye feryat ediyorlar

Yanıtla571143
YILDIRAY YILDIRIM:

doğru söyleyenleri korku ve baskı ile susturmak hangi rejime yakışır? onu da siz söyleyin bakalım

Yanıtla35612
Deniz:

İlk üç gün gün asker indi mi inmedi mi? İndiyse ne kadar asker indi? Asayişi, milletin can ve mal güvenliğini, yardım ve lojistiği sağlayabilecek sayıda indi mi? Asıl bunlara cvp verin sn Erdoğan?

Yanıtla73450
Reis şeker:

Depremden bir buçuk saat sonra asker kurtarmaya girişti gerektiği sayıda sahada vardı

25257
Omer Temiz:

Bu adam prof unvanını elinden alınması lazım ben fox TV de yaptığı programda yaptığı tahrikle ülkenin turizmi baltaladi ve halkı korkuya sevk ediyordu o bir tane sunucu var onuda almak lazım inan bu adam yaptığı çocuklar yapmaz şak gibiler.

Yanıtla35554
ERKAN :

hah şöyle rengini belli et adamlar muhalif diye nefretini kus.

3812
zübükzade:

Hükümet iyice kendini şaşırmış hahaha

Yanıtla21374
HALİS ER:

Hainler içeri girecek

Yanıtla35622
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title