Haberler

Kaçakların En Sık Sağlık Sorunu: Dayak ve Köpek Isırığı

Abone Ol

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, Avrupa ülkelerine gitmek isterken sınırda yakalanarak barınma evine konulan kaçaklarda en çok dayak izlerine ve köpek ısırığına rastlandığını söyledi.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, Avrupa ülkelerine gitmek isterken sınırda yakalanarak barınma evine konulan kaçaklarda en çok  dayak izlerine ve köpek ısırığına rastlandığını söyledi. Dr. İlter, "Sınırda yakalandığı zaman yabancı ülke güvenlik güçleri tarafından darp edilmiş halde veya köpekler tarafından ısırılmış halde bize geliyorlar. Bu da insani olmayan bir durum tabii ki, birisi yakalanmış olabilir ama darp edilmesinin bir manası yok" dedi.

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren kaçakların bir bölümü Avrupa ülkelerine gitmek için  karayoluyla Edirne'ye geliyor. Bunlardan bazıları sınırı cgeaçmeyi başarırken, yılda yaklaşık 15 bin'i yakalanıyor. Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yakalanan kaçaklar, Edirne'de 5 milyon lira harcanarak yapılan Göç İdaresi Barınma Evine yerleştiriliyor.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, her yakalanan kaçağın bulaşıcı hastalar açısından kontrolden geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklara yönelik taramalarını yapıyoruz. Tespit edilmişse tedavisini başlatıyoruz. Tedavi ettikten sonra gönderiyoruz. Ayrıca burası gibi 6- 7 tane ayrı noktada tespit edilen sığınmacıların sağlık hizmetlerini de sıkı bir şekilde yürütüyoruz. Onların hemen hemen hepsini de kayıt altına alıyoruz."

'SINIR POLİSLERİ DÖVÜYOR'

Yapılan sağlık kontrollerinde kaçaklarda en çok dayak ve köpek ısırığına rastlandığını kaydeden İlter, sınırda yakalanan kaçakların diğer ülke güvenlik güçleri tarafından dövülerek geri gönderildiğini söyledi. İlter şöyle konuştu:

"Bunlar sınırda yakalandığı zaman yabancı ülke güvenlik güçleri tarafından darp edilmiş halde bize geliyorlar. veya köpekler tarafından ısırılmış halde bize geliyorlar. Bu da insani olmayan bir durum tabii ki, birisi yakalanmış olabilir ama darp edilmesinin bir manası yok. Onlarla ilgileniyoruz. Kuduz riski çok yüksek çünkü bölgemizde köpek sayısı fazla ama, özellikle sınır bölgesinde güvenlik amaçlı kullanılan köpekler tarafından ısırıldığını düşünüyoruz. Tabii, hijyenden kaynaklanan sorunlar var ama kontrol edemeyeceğimiz bir hastalık şu ana kadar olmadı." - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahattin İlter Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title