Kadavra Olması İçin Vücudunu Bağışladı
Antalya'da oturan ressam 62 yaşındaki Selahattin Selim Dursun'un 5 yıl önce kadavra olarak bağışladığı vücudu, öldükten sonra tıp derslerinde uygulamalı olarak 3 yıl kullanılacak.
Antalya'da oturan ressam 62 yaşındaki Selahattin Selim Dursun'un 5 yıl önce kadavra olarak bağışladığı vücudu, öldükten sonra tıp derslerinde uygulamalı olarak 3 yıl kullanılacak.
Türkiye'de tıp fakültelerinin en önemli eksikleri arasında yer alan gerçek kadavra üzerinde eğitim, genellikle plastik mankenler ya da Almanya'dan plastize edilmiş kadavra ithal edilerek yapılabiliyor. Almanya'dan ithal edilen plastize edilmiş kadavra fiyatı çok pahalı olması nedeniyle birçok üniversitenin tıp fakültesinde kullanılamıyor. Türkiye'de bu konuda yok denecek kadar az sayıda bağış bulunuyor. Antalya'nın Örnekköy semtinde yaşamını sürdüren ressam Salahattin Selim Dursun, tıp fakültelerindeki doktor adaylarının gerçek insan vücudu üzerinde eğitim alabilmeleri için 2007 yılında tüm vücudunu, kadavra olarak kullanılması için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne bağışladı. Mezara girmeyi anlamsız bulduğunu belirten ressam Dursun, 'Tıp öğrencilerinin plastik manken üzerinde yaptığı eğitim sağlıklı değil. Ben de tıbba faydalı olabilirsem ne mutlu banaö dedi. Öldükten sonra bağış kartı nedeniyle vücudunun Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüleceğini belirten ressam Dursun, bedeninin ilaçlı bir akvaryum içerisinde muhafaza edileceğini ve ilgili derslerde tüm uzuvlarının kesilip öğrencilere gerçek insan vücudu üzerinde gerçek organlarla ders işleme imkanı sağlanacağını aktardı. Dursun, vücudunun bu şekilde 3 yıl gibi bir süre kullanıldıktan sonra da parçaların toparlanıp Mezarlıklar Müdürlüğü'ne tesliminin yapılarak defnedileceğini kaydetti. 16 yaşından beri yalnız yaşayan Salahattin Selim Dursun, bir süre sonra huzurevine yerleşeceğini ve akrabalarından çok uzak olduğunu söyledi.
GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK