Haberler

Kadıköy'de 1 Mayıs Bayram Oldu

Abone Ol

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "Reddediyoruz" sloganıyla Kadıköy'de gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamaları bayram havasında geçti.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "Reddediyoruz" sloganıyla Kadıköy'de gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamaları bayram havasında geçti. Sivil toplum kuruluşlarına üye binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda sanatçı korosu 1 Mayıs Marşı'nı okudu. Kutlamanın ardından binlerce kişi, eski Salı Pazarı'na kadar yürüdü.

Kadıköy Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı öncesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Altıyol, Tepe Nautilus önünde toplanan binlerce kişi saat 08.30'dan itibaren kortej eşliğinde yürüyüşe geçti. Alana giriş için belirlenen noktalarda polis tarafından tek tek aranan katılımcılar meydanda bir araya geldi.

Alan dışında belirlenen 5 noktada gerçekleştirilen kürsü konuşmalarının ardından saat 11.00'da, 1 Mayıs kutlama programı başladı. Resmi programın açılış konuşmasını yapan tiyatrocu Orhan Aydın Taksim Meydanı'nın kapatılmasını eleştirerek "Son 1 haftadır ülkedeki gelişmeleri izliyoruz. 1 Mayıs'ın Taksim'de yapılmasını isteyenlere karşın başta padişahın, sonra İçişleri Bakanı'nın, sonra İstanbul Valisi'nin Taksim Meydanı'nı işçilere kapatmasını şiddetle reddediyoruz" dedi.

TKP üyesi Kemal Okuyan ise Taksim'deki kutlamalara yapılan polis müdahalesini eleştirerek başladığı konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli içki ayrandır" sözlerine değinerek şunları söyledi:

"Her şeyimize karışan, ne içeceğimizden kaç çocuğumuz olacağına kadar her şeye karışan diktatöre padişahlık özentisine hayır demek için toplandık. Nasıl yaşayacağımıza asla karıştırmayız, kendi işine baksın."

Kutlamalara Suriye Kominist Partisi adına katılan Adil Omar da "Suriye halkının gerçek dostları bu meydanı dolduran Türkiye'li emekçilerdir. Bu yıl 1 Mayıs'ı maalesef Şam'da kutlayamadık. İnşallah önümüzdeki yıl Şam Meydanı'nda kutlayacağımız 1 Mayıs'a buradaki emekçi dostları aramızda göreceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işçi sendikaları üyeleri kürsüye tek tek çıkarak 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili düşüncelerini iletti.

Bayram havasında geçen kutlamaların bitiminde İsmail Hakkı Demircioğlu, Renan Bilek, Ender Yiğit, Fırat Tanış ve Nejat Yavaşoğulları'nda aralarında olduğu sanatçı korosu 1 Mayıs Marşı ve Avusturya İşçi Marşı'nı seslendirdi. Kutlamaların ardından binlerce kişi eski Salı Pazarına yürüdü.

(BB) - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydarpaşa 1 Mayıs Kadıköy Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title