Haberler

Kadın Dostu Kentler Ortak Programı

Güncelleme:
Abone Ol

Kadın Dostu Kentler Ortak Programı ele alındı.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'nın işbirliğinde ve İsveç Büyükelçiliği'nin mali katkılarıyla 12 il de yürütülen ve ilimizin de pilot illerden biri olarak yer aldığı Kadın Dostu Kentler Ortak Programı kapsamında, il düzeyinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi için stratejik planlar ve eylem programları toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Hatice Betül Büyükbeşe'nin de aralarında bulunduğu toplantıya, Gaziantep İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri ile birçok üst düzey yetkili katıldı.

Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, "Yerel eşitlik mekanizması içerisinde yer alan farklı kamu kurum ve kuruluşların görev, sorumluluklarını incelemek, kurumların yerel eşitlik eylem planı ve politika oluşturma aşamalarını yerinde görmek; yerel, bölgesel, merkezi düzeydeki kurumların eşitlik çalışmalarını izleme yöntemleri konusunda bilgi almak için bir araya geldik.

Toplantıda ayrıca, 17–21 Nisan 2012 tarihlerinde İl Genel Meclisi Üyemiz Hatice Betül Büyükbeşe ve Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçlerin de katıldıkları İsveç'in Stockholm kentinde edindikleri bilgileri paylaşacağız" dedi.

Problemlerimize İnsan Odaklı Çözüm Bulmalıyız

'İsveç'teki hukuki düzenlemeler ile Türkiye'deki düzenlemeler arasında ciddi bir fark yoktur' diyen İbrahim Yurdakul, "Biz de ülke olarak bir takım düzenlemeler yaptık. Burada sadece uygulama ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Gaziantep özelinde, şehrin yapısına uygun mevcut durumu tespit edip hayata geçirme açısından adımlar atmalıyız" dedi.

Toplantıda Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçler, "Eylül 2011'den bu yana ilimizde Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda yürütülen program kapsamında ilin durum analizini yapmak, ildeki sorunları tanımlamak için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Stratejik plan oluşturma ve ortak çalışma programı hazırlama sürecinde belirlenen müdahale alanları sağlık, eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler, şiddet çerçevesinde çalışma grupları bir araya gelerek ilin sorunlarını tanımlamıştır.

İlin Yerel Eşitlik Eylem Planını (YEEP) hazırlamak için Gaziantep İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri hazırlanan taslak üzerindeki çalışmalar devam edecektir" dedi.

Meltem Üçler'in, yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgiler, İsveç ziyaretinden izlenimleri katılımcılarla paylaştığı 'Kadın Dostu Kentler Ortak Programı' görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler İçişleri Bakanlığı İbrahim Yurdakul Güncel İsveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title