Haberler

Kadın Liderlik Platformu'nun Dördüncü Zirvesi Gerçekleşti

Abone Ol

Kadın Liderlik Platformu bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen zirvede "Sürdürülebilirlik ve Kadın" konusunu masaya yatırdı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Turkish Women's International Network (TurkishWIN) ve UPS'in işbirliğinde hayata geçirilen ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği'nin desteğiyle düzenlenen Kadın Liderlik Platformu (KLP), dördüncü zirvesini İstanbul Divan Otel'de gerçekleştirdi. Özel sektörde kadın istihdamını ve liderliğini artırmak üzere çalışan tüm kurumsal liderlerin, kendi aralarında fikir ve deneyim paylaşımında bulunmalarını sağlayarak bu konuda farkındalık yaratmayı hedefleyen KLP Zirvesi'nde "Sürdürülebilirlik ve Kadın" konusu gündeme getirildi. Zirvenin açılış konuşmalarını KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, UPS Türkiye Ülke Müdürü Burak Kılıç, TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Üyesi Evrim Bayam Pakiş yaptı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, konuşmasında "kadınların katılımı olmaksızın sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmenin mümkün olmadığına" dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sürdürülebilir kalkınma için toplumsal cinsiyet eşitliği öncelikli hedef olmalıdır: Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımı olmadan dünyada kalkınma hedeflerini, özellikle "sürdürülebilir kalkınma hedeflerini" gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu nedenle cinsiyet eşitliğini tüm ülkelerde plan, program ve hedeflerin temeline oturtmak öncelik haline gelmelidir. Ayrıca, kadın çalışan kotası konmalıdır: Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak için, yerelde ve kamuda birtakım kotaların konması gerekmektedir. Dünyada kimi ülkelerin hayata geçirdiği kadın çalışan kotasının ülkemizde de bir an önce yasal bir altyapıya kavuşturulması önemli bir farkındalık oluşturacaktır. Kadının işgücüne katılımında Türkiye halen OECD ülkeleri arasında son sıralarda yer alıyor. TÜİK verilerine göre, erkeklerin istihdama katılım oranı yüzde 70 civarında iken kadınların katılımı yüzde 30'un altında kalıyor. AB ve OECD ülkelerinde ise ortalama kadın istihdam oranları yüzde 58-59 civarında seyrediyor. Üst düzey mesleklerde her iki cinse de eşit fırsat ve yer verilmesi cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadının güçlendirilmesi yolunda önemli etkiler oluşturacaktır."

Kadın girişimciliğinin geliştirilmesinin önemini vurgulayan Oktar şöyle devam etti:

"Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır: Kadın girişimcilerin önündeki en büyük sorunlardan biri sermayeye erişimdir. Kamu kurumları ve finans kuruluşları tarafından verilen desteklerde, mal varlığının teminat olarak gösterilmesi gibi zorunluluklar konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması, vergi ve faiz indiriminden daha fazla yararlanma imkânı sunulması, kadınların girişimciliğe daha rahat başlaması için kolaylık sağlayacaktır."

2014 yılında KAGİDER ve TurkishWIN ile uzun soluklu bir yolculuğa çıktıklarını ve yirmi ikinci etkinliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, konuşmasında; "UPS olarak özellikle kadın liderliği konusunda etkili programlar geliştirmeye ve uygulamaya çalışıyoruz. Yönetim kurulunda kadınların bulunması bizim için önemli bir mesele. Fakat yetenek havuzunuzu dolduran kademelerde yeteri kadar kadın yoksa üst kademeleri de bu anlamda beslemek imkânsız. Bu yüzden tüm global performans yönetimimizde son iki yıldır operasyon seviyesinde kadın çalışan oranını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedef için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yanı sıra ortaya çıkabilecek etkiyi artırmak, kapsamını daha da genişletmek için çalışanlarımızın üniversiteyi kazanan kız çocuklarına mentorluk yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burak Kılıç Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title