Haberler

Kadın Olmak Aslında Zordur

Abone Ol

Kadın ve Gençlik Platformu, Sheraton Otel'de "Kadın Olmak" İsimli Bir Panel Düzenledi. Panelde Kendi Alanında Deneyimli Kadın Konuşmacılar, Tecrübelerini Paylaştı.

Kadın ve Gençlik Platformu, Sheraton Otel’de “Kadın Olmak” isimli bir panel düzenledi. Panelde kendi alanında deneyimli kadın konuşmacılar, tecrübelerini paylaştı.

KADIN ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyda Akbay’ın ev sahipliğinde düzenlenen paneli, TRT Haber Spikeri Fulin Arıkan sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panele Bilkent Üniversitesi Dış Politika Enstitüsü Yönetim Konseyi Üyesi Profesör Doktor Emel Doğramacı başkanlık yaptı.

Kırsal alanda kadın

Panelde, eski bakanlardan Işılay Saygın, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Profesör Doktor Beyza Bilgin, tiyatro oyuncusu İpek Çeken, iş kadını Nilüfer Şensöz ve çiftçi ve ev kadını Nursel Taşkıran, konuşma yaptı. Işılay Saygın, konuşmasında politikada kadının yerini anlatırken, Beyza Bilgin, İslam’da kadının yeri konusu üzerine konuştu. Nilüfer Şensöz, iş hayatında kadını ve karşılaştığı zorlukları anlatırken, Fatma Ünlü ise kırsal alanda kadın konusuna değindi.

Sevgiye layık olmak

Tiyatro oyuncusu İpek Çeken de, kadının sanattaki yerini anlattı. Çeken, “Zordur aslında kadın olmak. Sorumluluktur. Başkalarının sorumluluğunu üstüne almaktır ve bu yolla, sevgiye layık olmaktır. Bizler önce, kendimizi, “insan” olarak var edebilirsek, kadın olmak zor olmayacaktır” sözleriyle başladığı konuşmasında, kadınların yaşamın anlamı, doğanın dengesi ve toplumun güvencesi olduğunu ifade etti. Türk kadınının nice kadınlar yetiştirdiğini belirten Çeken, Nene Hatun, Afife Jale, Keriman Halis, Halide Edip, Satı Kadın, gibi isimlere teşekkür etti.

Yaratıcı gücün ortaya çıkması

TİYATRO oyuncusu İpek Çeken sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir koltukta oturup, sahneye bakan seyirciye bir ayna tutarak yok edici insanı eleştirmesi, seyircisinin içindeki farkında olmadığı yaratıcı gücünü ortaya çıkartmaya çalışması, hele hele bunu kadınların yapması, rejimlerde iktidar sahipleri ve zorbalar tarafından hiç sevilmez, baskı altına alınmaya çalışılır. Bu baskı umursamazlıktır. Herhalde bu nedenledir ki, ben 24 yıldır, tiyatroya pek az gelen devlet adamı gördüm.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title