Haberler

"Kadın Yöneticiler Kriz Yönetiminde Daha Başarılı"

Güncelleme:
Abone Ol

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sanofi Grubu Türkiye Ülke Başkanı'ndan ve ünlü yazar Nermin Bezmen'den kadınlara özel mesajlar.

Sanofi Grubu Türkiye, çalışanlarının 8 Mart Dünya Günü'nü düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Ünlü yazar Nermin Bezmen, Sanofi Grubu Türkiye çalışanlarına "Kadın ve kadının ekonomik hayattaki konumu" konulu bir sunum yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sanofi Grubu Türkiye Başkanı Jacques Nathan ise kadınlar, özellikle de üst düzey yönetici konumundaki kadınlarla ilgili ilginç tespitlerde bulundu.

Nathan, kadın çalışanların yarattığı katma değerin önemine dikkat çektiği konuşmasında "Sanofi Grubu Türkiye olarak bugün çalışan sayımızda kadın-erkek oranını yüzde 50-50 dengeye getirmiş olmaktan mutluyuz. Bu durum Sanofi'nin kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak ya da kadın çalışanlara öncelik vermek çabasından ziyade daha etkin çalışma isteğimizin bir gereği olarak ortaya çıktı" dedi.

"Lehman Sisters olsaydı batmazdı!"

Üst düzey yönetimde kadına daha çok yer veren şirketlerin daha iyi yönetilip daha başarılı olduğunu vurgulayan Jacques Nathan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadın yöneticilerin daha fazla olduğu şirketlerde performans ve kârlılık çok daha yüksek oluyor. Bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki kadın yöneticisi fazla olan şirketler kriz yönetimini daha iyi yapıyor, krizlerden çok daha az etkilenmiş, hatta güçlenmiş olarak çıkabiliyor. Hatta bu konuda iddialı bir iddiada bulunmak istiyorum: 2008 yılında başlayan küresel krizi tetikleyen ünlü Amerikan yatırım bankası Lehman Brothers'ın (Lehman Biraderler) adı 'Lehman Sisters' (Lehman Kız Kardeşler) olsaydı batmazdı!"

"Ödeyeceksek cesaretin diyetini ödeyelim!"

Nermin Bezmen ise sunumunda, ilk çağlardan bu yana kadının toplumlar ve ekonomik hayattaki rolünü çarpıcı örneklerle Sanofi çalışanlarına anlattı. Çalışmanın ekonomik bağımsızlığı kazanmak için tek başına yeterli olmadığını hatırlatan Bezmen, "Kadının her anlamda eşti bir birey olarak kabul görmesi ve ekonomik bağımsızlığını kazanabilmesi için önce kendi beynine, bedenine, kişiliğine sahip olması gerekiyor" dedi.

Sırça Tuzak, Zihnimin Kanatları, Turkuaz'a Dönüş, Sır, Kırk Kırık Küp ve Mengene Göçmenleri gibi çok satan kitapların yazarı olan Nermin Bezmen, sunumunda kadınların iş hayatında yükselmesi için önündeki engellerden birinin yine kadınlar olduğunu şöyle vurguladı:

"Günümüzde en çok kadınlar kadınların önünü kesiyor. Öne çıkanlara, ezber bozanlara karşı erkeğin yanında yer alıyorlar. Çünkü mevcut sistemin içinde yaşamak, mevkisini korumak onlara daha kolay geliyor. Ama unutmayın, cesaretin olduğu kadar korkaklığın da bir diyeti var. Zaten binlerce yıldır ödediğimiz de bu diyet değil mi? Madem bir diyet ödeyeceğiz; o zaman bu korkaklığın değil cesaretin olmalı. Mutlu azınlığın içinde yer aldığımız için mutlu olup, diğer kadınların sorunlarına sırt çevirme gibi bir lüksümüz olmamalı."

Toplantı sonrasında katılımcılara, Sanofi Grubu Türkiye tarafından hazırlanan "Kadına Dair" kitapçıklar ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) iktisadi işletmesi olan Nahıl firmasından tedarik edilen, günün anlamını vurgulayan ufak hediyeler dağıtıldı.

Fırsatlar eşitleniyor, geleceğin kadın liderleri yetişiyor

Sanofi Grubu, gerek dünya çapında gerekse Türkiye'de kadınların işgücüne katılımına özel önem veriyor. Son yıllarda hem kadın istihdamının artırılması hem de fırsat eşitliğine yönelik projelerle sektörünün öncüsü konumunu sürdürüyor. Sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için sadece Sanofi bünyesinde değil her alanda kadınların toplum ve işgücüne aktif katılımını destekliyor.

Dünya çapında Sanofi Grubu'nun kadın çalışan oranı yüzde 46,3 seviyesinde. Kadınların Sanofi genelinde yönetim seviyesinde temsil edilme oranı yüzde 45. Bu oran Türkiye'de ise yüzde 40 civarında.

2010 yılından bu yana Dünya Kadın Forumu'nun sponsoru olan Sanofi, bu kapsamda önce şirket içindeki üst düzey kadın yöneticilerden bir takım kurarak şirket içindeki çalışma koşullarını düzenlemek için çalışmalar yürüttü. Ardından bu çalışmaları içinde yaşadığı toplumla paylaşmak üzere Türkiye'de KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) işbirliğiyle "Geleceğin Kadın Liderleri" ve "Fırsat Eşitliği Modeli" projelerini hayata geçirdi. Sanofi Grubu, hala devam eden bu projeler ışığında topluma maksimum fayda sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

KAGİDER'in genç kadınlara yönelik istihdam yaratma amacıyla başlattığı Geleceğin Kadın Liderleri projesi kapsamında, 20-25 yaş aralığında, üniversite mezunu, sosyo-ekonomik açıdan zayıf genç kadınlara kariyer yolunda ihtiyaç duydukları eğitimler veriliyor. 2010'da 56, 2011'de 61, 2012'de de 24 olmak üzere bugüne kadar toplam 141 genç kadın eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarına kavuştu. Şimdi bu genç kadınların çoğu meslek hayatlarının ilk adımlarını atmış durumda.

Fırsat Eşitliği Modeli ise kuruluşlardaki işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamak ve varsa iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermek hedefiyle Dünya Bankası danışmanlığı ve KAGİDER desteğiyle sürdürülüyor. Bu projenin pilot şirketlerinden Sanofi, Türkiye değerlendirme sürecini ilk tamamlayan kuruluş oldu ve Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasını aldı.

SANOFI'NIN KADINLARLA YOLCULULUĞU

Ekim 2010

Sanofi Grubu, Dünya Kadın Forumu'na Altın Sponsor oldu. Foruma Sanofi CEO'su Chris Viebacher, Sanofi Grup üst yönetimi ve dünya çapından 30 kadın delegeyle katılım sağlandı ve fikir alışverişlerinde bulunuldu. Deauville Delegasyonu yayınlandı.

Mart 2011

Dünya Kadın Forumu'ndan sonra Kadın Liderlik Konseyi kuruldu ve bu tüm çalışanlarla Dünya Kadınlar Günü'nde paylaşıldı. Dünya Kadınlar Günü, Sanofi Grup Türkiye'de kutlandı. Ülke Başkanı Olivier Guillaume, hem kutlamalara katılarak hem de gönderdiği e-mail mesajıyla kadın çalışanlara grup olarak verdikleri önemi vurguladı.

Nisan 2011

Sanofi Grubu Türkiye KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ile Geleceğin Kadın Liderleri Projesi'ne destek vermek üzere anlaşma imzaladı. Söz konusu proje 2010 yılında Dünya Bankası'nın desteğiyle pilot olarak hayata geçirilmişti.

Temmuz 2011

Sanofi Grubu Türkiye, KAGİDER işbirliği ve Dünya Bankası'nın teknik desteğiyle gerçekleştirilen Fırsat Eşitliği Modeli Projesi'nin pilot şirketlerinden biri oldu. Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick'in katıldığı imza töreninde diğer pilot şirketlerin CEO'ları da hazır bulundu.

Ekim 2011

Sanofi Grubu, Dünya Kadın Forumu'na ikinci kez sponsor oldu. Çeşitlilik Departmanı tarafından dünya çapında 21 kadın çalışanının başarı hikayelerinin anlatıldığı Women's Insight kitabı yayınlandı. Amerika, Orta ve Batı Afrika gibi Sanofi kuruluşlarında kadınlar arası iletişim ağları oluşturuldu.

Kasım 2011

Geleceğin Kadın Liderleri ikinci mezunlarını verdi. Sertifika Töreni, KAGİDER Başkanı, KAGİDER üyeleri, Sanofi Grubu Medikal Direktörü Edibe Taylan, İnsan Kaynakları Direktörü Türkan Özcan, Kurumsal İşler ve İletişim Direktörü Aysun Hatipoğlu ve medya mensuplarının katılımıyla yapıldı.

Ocak 2012

Sanofi Grubu Türkiye, Fırsat Eşitliği denetim sürecini en hızlı sürede tamamlayan şirket oldu.

Şubat 2012

Sanofi Grubu Türkiye, Birleşmiş Milletler Kadın Statüsü Komisyonu'nun 56'ncı toplantısına katıldı. Toplantıya, Sanofi Grubu'nun kadına yönelik uygulamalarını anlatan Kurumsal İşler ve İletişim Direktörü Aysun Hatipoğlu'nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Eski Bakan ve AKP Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, TBMM Kadın erkek eşitliği komisyonu ile Dünya Bankası ve KAGİDER temsilcileri katıldı.

Mart 2012

Sanofi Grubu Türkiye, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Şule Yüksel, Türkiye'de kadınların işgücüne katılımı konusundaki sunumunu Sanofi Grubu Türkiye kadın çalışanlarıyla paylaştı. Toplantı sonrasında katılımcılara KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) tarafından desteklenen NAHIL ürünleri hediye edildi.

Haziran 2012

Sanofi Grubu Türkiye, Geleceğin Kadın Liderleri ve Fırsat Eşitliği Modeli projeleri "best case" olarak Sanofi Global Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirve'sinde 100 ülkenin katılımcılarıyla paylaşıldı.

Ağustos 2012

Sanofi Grubu Türkiye, GKL ile dünya çapında sosyal sorumluluk alanındaki en itibarlı ödüllerden olan Communitas 2012'nin "Gönüllü Proje Sponsorluğu" alanında sahibi oldu.

Eylül 2012

Sanofi Grubu Türkiye, Fırsat Eşitliği Sertifika'sını aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ve sertifika almaya hak kazanan şirket temsilcilerinin katıldığı törende, Sanofi adına sertifikayı İnsan Kaynakları Direktörü Türkan Özcan aldı.

Kasım 2012

Geleceğin Kadın Liderleri Projesi kapsamında seçilen 40 kadının 24'ü eğitimlerini tamamladı ve KAGİDER Biz binasında düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Böylece 2010 yılından bu yana eğitimini tamamlayarak sertifika alan genç kadın sayısı 141'e ulaştı.

Mart 2013

Sanofi Grubu Türkiye, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Ünlü yazar Nermin Bezmen, Sanofi Grubu Türkiye'nin "Kadın ve kadının ekonomik hayattaki konumu" başlıklı bir sunum yaptı. Katılımcılara, Sanofi Grubu Türkiye tarafından hazırlanan "Kadına Dair" başlıklı kitapçıklar ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) iktisadi işletmesi olan Nahıl firmasından tedarik edilen, günün anlamını vurgulayan ufak hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nermin Bezmen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title