KAGİDER'den bir ilk: "1e1" toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü
Bu yıl 11.cisi düzenlenen ve 14 ayrı kategoride yılın en etkili ve yaratıcı pazarlama iletişimi projelerinin ödüllendirildiği Felis Ödüllerine "1e1" Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü yeni bir kategori olarak eklendi.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından bu yıl Felis Ödülleri kapsamında ilk kez verilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü "1e1"in sahibi 8 Mart Dünya Kadınlar günü ilanı "Önce Kelimelerinden Başla" projesi ile Koç Holding ve reklam ajansı Collective oldu. "1e1" Ödülü bundan sonra diğer iletişim ödüllerinde de ayrı bir kategori olarak yer alacak.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından kadın-erkek fırsat eşitliğini öne çıkartan, ekonomik ve sosyal gelişimin ancak kadın ve erkeklerin bir arada ve eşit şekilde hayata katılımı ile gerçekleşeceğini savunan ve bunu iletişim diline yaratıcı bir şekilde aktaran marka ve ajanslara verilmek üzere ihdas edilen "1e1" Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'nün ilk sahibi 8 Mart Dünya Kadınlar günü ilanı "Önce Kelimelerinden Başla" projesi ile Koç Holding ve reklam ajansı Collective oldu.
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 11. Felis Ödül Töreni'nde, "1e1" Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'nü, Koç Holding adına Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü, Collective Ajansı adına Aynur Şenol Altun ve Nesrin Koçarslan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar'ın elinden aldılar.
Oktar: "Bütün iletişim ödüllerinde "1e1" Ödül kategorisi olsun istiyoruz"
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Sanem Oktar, "KAGİDER "1e1" Ödüllerinin kadına karşı önyargılı bakış açısını reddeden ve buna karşı bilinç oluşturan, kadını güçlendirmeyi hedefleyen yaratıcı çalışmalar için verileceğini" belirterek, "Bu yıl ilk kez Felis'te KAGIDER "1e1" Ödüllerini veriyoruz. Bundan sonra da diğer iletişim ödüllerinin içinde de ayrı bir kategori olarak yer alacağız hem ajansları hem de markaları değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.
"İletişim dünyasının dönüştürücü etkisine inanıyoruz"
"İletişim dünyasının, kadın ve erkek eşitliğini sadece 8 Mart brieflerinde değil, her zaman önceliklendirmesi gerektiğini" ifade eden Sanem Oktar, "İletişimin yaratıcı gücünün hem iş hem de markalar üzerinde olumlu bir dönüştürücü etkisi olduğuna inanıyoruz. Bizler doğru olmayan şeyleri değiştirmeye başlayabiliriz. Ama eğer kadınları klişelerle sunmaya ve konumlandırmaya devam edersek bundan sonraki nesiller de lider pozisyonlarda olmak için zorlanacaklardır. Sadece markaların dünyasında değil toplum içinde de kadınları lider olarak görmek için bu örnekleri çoğaltmamız gerekmez mi?" şeklinde konuştu.
Finale kalan projeler arasından farklı kategorilerden 15 projenin, kadının güçlendirilmesi perspektifinde incelendiğini belirten Sanem Oktar, "İçlerinden biri jürinin ortak kararı ile birinciliğe layık görüldü. Aslında bu hiçbirimiz için sürpriz olmadı: Koç Holding 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilanı" dedi.