Haberler

Kahire'de Kan Aktı

Güncelleme:
Abone Ol

Hüsnü Mübarek Yanlıları ile Karşıtları Arasında Çıkan Çatışmalarda Ölenler Var

Mısır'da Tahrir Meydanı'nda Mübarek yandaşları ve muhalifler arasında çatışma çıktı. Alana deve ve at üzerinde gelen kişilerin ellerinde kılıç, bıçak ve sopalar olduğu belirtiliyor. Baradey ise bu çatışmaların katliama dönmesinden korktuğunu söyledi.

Mısır'da Eylüle kadar görevinde kalacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda ölenler olduğu bildirildi.

El Cezire televizyonundaki haberde, başkent Kahire'deki Tahrir Meydanında, Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce yaralının olduğu da belirtildi.

Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Eylüle kadar kalmasını kabul etmediklerini açıkladı.

Müslüman Kardeşler, yazılı bir açıklama yaparak, Mübarek'in dün akşam yaptığı konuşmada, 'yeniden aday olmayacağını ancak Eylüle kadar görevinin başında olduğunu' söylediğini belirterek, 'bunun reddedildiğini' duyurdu.

-'HÜKÜMET KORKUTMA TAKTİKLERİ UYGULUYOR'

Mısırlı muhalif Muhammed El Baradey, Kahire'de hükümet yanlıları ile karşıtları arasında çatışmalar sürerken, hükümeti 'korkutma taktikleri uygulamakla' suçladı. El Baradey, BBC radyosuna verdiği demeçte, Kahire'de Mübarek yanlıları ile hükümet karşıtları arasında meydana gelen çatışmalardan son derece endişeli olduğunu ifade etti. El Baradey, 'Bu suçlu bir rejimin suç işlediğinin başka bir belirtisi ya da işaretidir. Korkum bunun bir katliama dönüşmesidir' dedi. İstifası istenen Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in gitmesi gerektiğini söyleyen El Baradey, Mübarek yanlılarını da 'bir avuç eşkiya' olarak nitelendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title