Haberler

Kahraman Nusret Trt Haber'de Tanıtıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türk ordusuna zaferlerin en büyüğünü kazandıran ve Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan Nusret Mayın Gemisi, TRT Haber televizyonunda tanıtıldı.

15 Mart'ta canlı olarak yayınlanan ve 19 Mart'ta Gündem adlı programda TRT Haber televizyonunda yer alan Nusret Mayın Gemisi'nin öyküsü anlatıldı.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ile Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın katıldığı programı Ahmet Rışvanlı sundu.

Nusret Mayın Gemisi'nin önemi hakkında bilgi veren Kaymakam Güldibi, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden insanların gelerek kahraman gemiyi ziyaret ettiğini söyledi.

Gazi Nusret Mayın Gemisi'ni Tarsus'a getirmekle tarihe olan vefa borcunu ödemenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Kocamaz,

"Çanakkale savaşlarında döşediği mayınlarla düşmanın denize dökülmesinde çok büyük bir rolü olan Nusret Mayın Gemisi bugün tarihe ışık tutuyor. İnsanlar adeta akın akın Kahraman Nusret'i ziyarete geliyor. Bu ise bizleri gururlandırıyor'' diye konuştu.

Programda ayrıca gemiyi ziyaret eden konuklara da söz verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orhan Şefik Güldibi Çanakkale Güncel Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title