Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasına Verilen Takipsizliğe Tepki
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında, 25 Mart 2009 tarihinde içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatlarından Kemal Yavuz, olayla ilgili yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi.
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında, 25 Mart 2009 tarihinde içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatlarından Kemal Yavuz, olayla ilgili yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Avukat Yavuz, sipariş olarak verildiğini savunduğu karara itiraz edeceklerini söyledi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'nin düşen helikopterde hayatlarını kaybettiği olayla ilgili iddiaları üzerine dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ile Sivil Havacılık Kurumu kaza kırım ekibinin de aralarında bulunduğu 132 şüpheli hakkında ihmal suçlamasıyla açılan soruşturmaya Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca takipsizlik kararı verildi. Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Kemal Yavuz, olayın tamamen pilotaj hatasından kaynaklı olduğu kanaatine varıldığı karara tepki gösterdi. Yavuz, sipariş bir karar olarak değerlendirdiği karara bayramdan sonra itiraz edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülmekte olan Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının şahadetine sebebiyet veren helikopterin düşürülmesiyle ilgili takipsizlik kararı verilmiştir. Verilen bu kovuşturmaya yer olmadığına dair karar hukuk adına utanç vericidir. Bunu hiçbir hukukçunun, hiçbir adalet duygusu taşıyan, vicdan taşıyan, gerçeğin hatrını, kıymetini bilen hiç bir insanın yapamayacağı, veremeyeceği, elinin varamayacağı bir kararı maalesef Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verilmiştir. Maddi gerçekler gün yüzünde iken, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2 askeri jetin, helikopteri takip ettiği, 12 kilometre kala uçaklardan birinin, askeri jetlerden birinin 20 bin fitten alçalarak tekrar helikopterin enkazının bulunduğu noktadan geçip, sonra 13 bin fite yükselerek çıktığı, Erzurum Dumlu Radar Mevzi Komutanlığı'nda yaptığımız keşifte radar kayıtlarında net olarak sabit bir veridir, delildir. Bu delili nasıl yok sayacaksınız Bu jetlerin şüpheli uçuş olarak kol altı uçuş yaptıkları, uçuş programlarında olmayan bu güzergahta birlikte uçtukları, yetmedi bu jetlerin 56 dakika helikopterin kalkmasını Malatya Erhaç Hava Üssü'nde bekledikleri, helikopter kalktıktan 2 dakika sonra kalktıkları ve bu jetlerin alçak irtifadan, ses hızından yüksek bir hızla uçarak oluşturdukları türbülansla helikopterin düşmesine neden oldukları sabit bir vaka iken, bu maddi verilerin varlığına rağmen nasıl oluyor da takipsizlik kararı veriliyor Bunu hiç bir vicdanın, hiç bir aklın mantığın kabul etmesi mümkün değildir. Sipariş bir takipsizlik kararıdır. Bu takipsizlik kararının kaldırılması, sona erdirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.