Haberler

Kalbinden bıçaklanan kişi, yaşama tutundu -

Abone Ol

Isparta'da kalbinden bıçaklanan kişi, hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuşarak yaşama tutundu.

Isparta'da kalbinden bıçaklanan kişi, hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuşarak yaşama tutundu.

Bir mermer ocağında çalışan 27 yaşındaki Önder Ay, birkaç gün önce akşam saatlerinde kent merkezinde aniden karşısına çıkan bir kişi tarafından bıçakla kalbinden yaralandı. Arkadaşının yardımıyla taksiyle Isparta Devlet Hastanesine götürülen Ay'ın kalp zarının yırtıldığı, acil olarak ameliyat yapılması gerektiği belirlendi.

Hastanede göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş ve kalp damar cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Harun Düver ile ekibi tarafından ameliyat edilen Ay, sağlığına kavuştu.

Hastanedeki tedavisi devam eden Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, her şeyin aniden geliştiğini anlatarak, "Beni bıçaklayan kişi pusuya yatmış. Her şey aniden oldu. Göğsümde sıcaklık hissettim. Yanımda arkadaşım vardı. Hemen taksiye atlayıp hastaneye geldim. Ameliyata aldılar. Doktorlardan Allah razı olsun. Hayatta kaldığım için çok mutluyum" dedi.

- "Ölüm sınırına gelmiş"

Opr. Dr. Düver de Ay'ın bıçaklanma sonucu yaralandığını belirterek, bıçağın ucunun kalbe kadar ilerlediğini, kalpte delik açıldığını anlattı.

Hayati tehlikesi olduğundan dolayı hastayı hemen ameliyata aldıklarını dile getiren Düver, "Kalp zarının delinmesi sonucu ölüm sınırına gelmiş. Ameliyatla deliği kapattık, kanamayı durdurduk. Yarın yürüteceğiz" diye konuştu.

Bu tür bıçak yaralanmalarının, özellikle kalbi delen yaraların ölümcül olabildiğini vurgulayan Düver, "Bıçak 2-3 milimetre daha derine inseydi büyük damarı kesmiş olacaktı. Belki de hastamız hastaneye bile yetişemeyecekti. Allah onun yanında olmuş. Bıçağın seviyesi yukarıda kalınca ameliyatla kurtuldu" ifadesini kullandı.

Hastanın bir ay sonra her türlü işi yapabilecek duruma geleceğini kaydeden Düver, iş hayatına dönmesinin ise 1,5-2 ayı bulabileceğini ama bir sorun yaşamadan hayatına kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Düver, bu tür yaralanmalarda hızlı hareket etme ve ilk yardımın önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Bıçaklanmanın yeri ve derinliği bizim için önemli. Kalbe yakın bölge olduğunda acilen hastanın hastaneye gelip hızlı bir şekilde ameliyat edilmesi gerekiyor. Çünkü bu tür yaralanmalarda kan kaybı çok hızlı oluyor, acil müdahale yapılması gerekiyor. İlk yapılması gereken bıçaklanan bölgenin elle tamponize edilmesi. Baskılı pansuman yapılmasıyla tedbir almak mümkün."

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Düver Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title